Provensálská pomazánka

Suroviny

200 g Lučiny
1 lžíce másla nebo ramy
2 stroužky česneku
cca 20 černých oliv
sůl
oregáno dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Lučinu utřeme s máslem, v případě potřeby zředíme trochou mléka, přidáme prolisovaný česnek, nasekané černé olivy, okořeníme oreganem a osolíme.

  2. Mažeme na pečivo, nejlépe čerstvou křupavou bagetu. Výborná je také na teplé, na olivovém oleji opečené plátky veky či bagety.

Komentáře k receptu Provensálská pomazánka

  • radka radka(neregistrovaná)

    dělávám ji taky, jen přikrájím šunku a je opravdu vynikající:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Dala jsem trošku zmraženého provensálského koření a pažitku. Kdo má rád olivy, tak si pochutná. Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: provensálská kuchařka opecena bageta opecene bagety pomazánka na opečené bagetky provensálská pomazánka na bagety provencálská pomazánka opečená veka pomazánka s opečenou vekou pomazanka na opecenou veku pomazánka do baget provensálská bageta pomazánka olivy provensálské koření pomazánka na opečenou bagetu recepty z oliv veky a bagety provencálská dýně recepty pomazanka do kureci bagety pomazanka cesnek provensalske pomazánka z lučiny a černých oliv