Provensálská krkovice s cuketou a žampiony

isindy Kuchařka: isindy

Doba přípravy: 2hod. naložení + 5-6min. tepelné úpravy 3 porce Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

3 plátky krkovice bez kosti
1 vejce
1 lžíce kremžské hořčice
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
2 malé cukety (max.4cm průměr)
6 velkých žampionů
1 lžička provensálského koření
6 lístků bazalky
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a naložíme do marinády z ušlehaného vejce, 2 lžic oleje, soli, utřeného česneku a hořčice. Necháme 2 hodiny marinovat.

  2. Poté na 1 lžíci oleje zprudka opečeme krkovici z jedné strany cca 2 minuty, otočíme a přidáme na 0,5-1 cm plátky nakrájenou cuketu a žampiony.

  3. Oheň ztlumíme, zeleninu zasypeme provensálským kořením a nasekanými bazalkovými lístky, pánev přikryjeme a dusíme 3-4 minuty, aby maso bylo propečené, ale zelenina stále křupavá. Dosolíme dle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Provensálská krkovice s cuketou a žampiony

Tématické fráze: krkovice s cuketou krkovice recepty recepty s cuketou krkovička s cuketou veprova krkovice s cuketou krkovice se žampiony žampiony recepty krkovice s žampiony provensálská kuchařka provensálská zelenina recepty krkovice krkovice recepty z žampionů vepřové maso se žampiony a cuketou provensálská vepřová krkovička krkovice na provensalskem koreni vepřová krkovice se žampiony krkovice cuketa recept provensálské koření recepty co s cuketou