Rychlá králičí svíčková na brusince

spagetka Kuchařka: spagetka

Doba přípravy: do 90 min. Jiné maso 34 názorů

Suroviny

králík filety (počet dle strávníků) – já měla 6
2 dcl červeného vína
3 polévkové lžíce brusinkové marmelády (lze zaměnit jakoukoli jinou pikantní – rybízovou, višňovou atd. – prostě kyselejší)
1 sáček Svíčkové omáčky
1 kelímek zakysané smetany (190 g)
snítka rozmarýnu
4 lístky bazalky
bílý pepř
mletý koriandr
1 polévková lžíce olivového oleje
worcester
ocet
sůl na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme víno, marmeládu, pepř, koriandr, rozmarýn, bazalku. Do ní vložíme maso, alespoň na 1 hodinu (čím déle, tím lépe).

  2. Pak na lžíci oleje osmahneme filety, podlijeme troškou vody a dusíme asi 20 minut téměř do měkka.

  3. Mezitím si ve zbytku marinády, kterou doplníme vodou do půl litru, rozmícháme svíčkovou omáčku v prášku, dolijeme smetanou a pěkně rozmícháme do hladka a zalijeme maso.

  4. Dodusíme asi 10 minut, dochutíme a necháme asi 15 minut v klidu na spojení chutí. Příloha - dle obliby, my měli kuskus.

Poznámka

Recept vznikl jako rychlovka (naštěstí maso i kuskus byly v mrazáku) - po návratu z práce jsem měla jen 2,5 hodiny na přípravu jakéhokoli rychlého jídla pro 6 strávníků(nečekaných, ale děsně milých :-)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá králičí svíčková na brusince

  • PetraV PetraV(neregistrovaný)

    paní "Špagetko" to je vtip? to už mohu rovnou poslat recept na rajskou z pytlíku:-/

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Špagi, proč, proč, poviem ti proč...lebo v kuse lietame a máme 1.000 vecí na starosti...
    (Mňa zas napadlo, že si nejak špeciálne cizrnu drvila, či čo...:-D)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Maris, jj prostě výpadek mozkových drah... :-8:-8:-8:-D:-D:-D, ještěže Magda zapochybovala ;-);-) - já jednou uvařila toho kuskusu moc a nevím, proč jsem tam dala cizrnu :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Mně se ta cizrna taky nezdála, mně to přišlo spíš jako bulgur nebo kuskus, ale zase jsem si říkala, že to bys asi nedávala do mrazáku, protože je to rychleji uvařené než rozmrazené:-)) a on to kuskus je :-p:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuji za chválu, fakt to bylo výborné ;-)
    Dana61 (neregistrovaný/á) - ta cizrna byla jen proto, že ssem potřebovala něco rychlého a bylo to v mrazáku., muž si k tomu dnes udělal knedlíky ;-):-D
    Magdi - furt teď přemýšlím nad tvým dotazem a tou svou přílohou - máš pravdu - byl to kuskus, prostě jednak špatná cedulka v mrazáku a jednak jsem jaksi nemyslela tím fofrem .....:-8:-8;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    spagetko, tak tohle je určitě dobré, jenom s tou cizrnou u nás neuspěju

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p vypadá to dobře:yes::-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Špagetko, to vypadá nádherně... :-p:yes: I takhle po ránu jsem polkla naprázdno...
    Na králíka se chystám už několik dní, mám jeden osvědčený a výborný recept, ale protože jsem na ošetřovačce, tak chodí nakupovat manžel a nechci ho zatěžovat sháněním pěkného králičího.
    Jinak tobě a jistě chutnému receptu posílám +.

    Odpovědět

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Spagetko recept super a dekuju za tip,miluju svickovou a nemam na ni cas ji uvarit pri 2detech tak koupim polotovar v CR az budu na dovce. Jidlo vypada krasne,ja jedla kralika naposledy ve 13letech.

    Posilam bod

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    +11 :yes:, pekne fotky. :-K

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    spagi:-Kkrálik super a v této podobě...jistě moc dobré:-p, už foto mluví za vše. Každý polotovar má svého spotřebitele:yes:, zvláště v dnešní tolik uspěchané době:-! 10.tý bodík je na snadě;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-DTož to si piš:-D;-)Ale nechejme prostor pro další komentáře:-*ať nemá Špagetka pokažené pochvaly;-):-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Aničko, že jo? Kurňa!!:-D:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Jani a jaká to byla dobrůtka:-p:-pviď:yes:mňam:-*

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Polotovary jsou zde proto, abychom je používali!! Usnadňují nám práci a čas. Také je nepoužívám často, ale používám. Co už nám může tolik uškodit víc, než inverze v Severomoravském kraji? Celý život se krmíme tím, co nám obchody nabízejí. Vzpomínám na hovězí na dovoko za totality. Nikdy v životě jsem nedocílila té chuti:-//, jako byla ta konzerva-polotovar. Najednou je zde značka BIO a každý je z toho, že používáme "nebio" hotový.:-(( Vzpamatujte se holky kuchařky:-! V tom nezdravém, v čem žijeme, nám pytlík svíčkové, hlavně fakt dobré chuti už nemůže ublížit.;-)

    Dnes jsem dušná a opravdu hodně špatná ze vzduchu, jaký musím dýchat tady v Orlové:-(( a dala bych si tak ráda, spagi tvého králíka, sparvil by mi chuť;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: svíčková z králíka kralici svickova svíčková rychla svickova svickova z pytliku recep na svickovou svíčková na smetaně pohlreich kuskus recepty pohlreich králičí filety kralici filety na smetane recep svickova králičí filety recept kralik na brusinkach svíčková polotovar láda hruška svíčková rychlá králičí svíčková recept kralici svíčková na smetaně recept pohlreich lada hruskasvickova svíčková na brusinkách svičkova omačka z hovězim s brusinkam