

Camprat
Suroviny
- 6 větších brambor
- 1 cibule
- 4 dcl vřelého mléka
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- hladká mouka dle potřeby
- sádlo
- sůl
Postup přípravy receptu
Troubu je nutno vyhřát na 200°C. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jenmém struhadle, chvilku odstavíme - mezitím si oloupeme cibuli a česnek.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Z brambor vymačkáme odstátou vodu, vmícháme vajíčka, česnek, cibuli a vroucí mléko.
Mouky přidáme jen tolik, aby vzniklo lité ne moc řídké těsto
Rozpálíme sádlo a směs vylijeme na pekáč.
Asi po 20 minutách se okolo těsta vytvoří červený okraj a těsto se jakoby vyboulí, v tu chvíli camprat pomocí nejlépe 2 obraceček obrátíme a vrátíme zpět do trouby na dalších asi 20 minut.
Obracení opakujeme ještě dvakrát, musí to být pěkně křupavé a zlatohnědé.
Pokud se to roztrhne,vůbec to nevadí, lépe se to obrací a máme jistotu, že to je pořádně propečené.
Camprat obložíme salátem ze zeleniny a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Mléko musí být vařící!
U nás se zapíjel bílým kafištětem nebo domácím podmáslím. Je to velice syté a voňavé jídlo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Camprat
-
spagetka:Camprat znám,je to výborné jídlo.Jsem z Podkrkonoší.Dělávám camprat doma často.Jsme ulítlí na místní nejen bramborová jídla.Při pečení campratu těsto obracíme ,aby se utvořily "koráby"(zapečený povrch).Čím dál víc mám blíž k těmto prostým a chutným jídlům našich předků...Krkonošské recepty,ale i ty jizerské mají hodně společného.
Díky za připomenutí a těm,kdo camprat neznají,vřele doporučuju,pochutnají si. -
vypada to dobre !!urcite udelam
-
Děkuju vám
žížalko normál jak je to napsané -
Spagi, čte se to na začátku s "c" nebo "k"? Asi "C", že?
Vypadá to lákavě, jídla z brambor jsou levná a dobrá -
Bez masa a přece to vypadá jedle
-
Název Camprat mi-jak jinak, nic neříká, ale mám dojem, že něco takového se u nás dělalo pod názvem "chudobnica". Jen si myslím, že se to peklo v pekáči a neotáčelo se to. Každopádně, zakousla bych se i do fotky, kdyby to šlo, takže plus.
-
+8
-
Špagetko, tak to já taky můžu a recept mám od Pepíčka Náhlovského a taky to peču. Dávám ti 7.bod
-
to znám, je to dobrota
-
Pekné a chutné...u nás sa tomu hovorí haruľa a neotáča sa to, jednoducho sa to upečie. Každopádne je to mlsnôtka hodná bodíka
+5
-
Moje babička tomu říkala litina a bylo to výborné, čeština je stejně kouzelný jazyk
.Jedli jsme ji se švestkovým kompotem a bílou kávou
.
-
vyhlíží to dost pěkně
+1
-
hmm...komentáře moc nepřidávám...vlastně je tohle můj 1.
ale tohle vypadá hodně dobře..určo to vyzkouším
-
Špagetko to bych si dala
-
Vidím to na prudko jedlé...