Krůtí guláš ala Šári

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut 10 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut 10 názorů

Suroviny 4 porce

1 kg krůtích prsou
250 ml smetany
hotová jíška
gulášové koření
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a kostičky masa dáme opékat. Po chvilce ochutíme gulášovým kořením a solí.

  2. Když je maso osmahnuté zalijeme asi 1 litrem vody a vaříme do změknutí masa. Zjemníme smetanou a zahustíme hotovou jíškou.

Komentáře k receptu Krůtí guláš ala Šári

  • edna01 edna01(autor receptu)

    Krásné fotky :) příště to zkusím s vašimi úpravami;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak dnes to máme k obědu. Dělala jsem z krůtích medailonků. Trošku jsem si recept upravila - maso jsem obalila v maďarské gulášové paprice :-p, nedávala jsem teda cibulový základ, abych se co nejvíc držela předpisu. V závěru jsem dala asi 2 PL sýrové salsy a smetanu s jíškou. Vývaru bylo celkem půl litru
    Jako přílohu jsem dělala sýrové torteliny
    Nebylo to špatné, přidávám foto;-).

    Odpovědět

  • edna01 edna01(autor receptu)

    Může vám to připadat jalové podle popisu, ale nám to chutná:-). A navíc má drahá polovička nejí cibuli..

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Souhlasím s Eli, krůtí je fajn, ale bez cibulového základu a klasického dušení mám pocit, že to bude trochu jalové.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Hledala jsem něco z drůbeže a bez fotky a narazila na tohle... Recept mi připadá trochu divný, maso bych raději dusila než vařila a místo směsi koření dala to, co do guláše patří (hlavně papriku a cibuli), když už to má být guláš... Zase s tou smetanou mi to připadá spíš jako drůbež na paprice... Nějak si neumím představit výsledek :-/.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Krůtí maso máme moc rádi a z krůtích prsíček jsou nejlepší řízečky:-);-)...taky bych asi použila stehno, i když to zase spíš peču...hmmmm, no dobře, udělám guláš z prsou, ale dva plátečky si nechám na řízečky :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak to máš Edno opravdu pech.:-(jinak já taky kupuji krůtí prsa;-):yes:

    Odpovědět

  • edna01 edna01(autor receptu)

    Když já mám vždycky ve stehením řízku kost nebo chrupku.. prostě prokletí proto ty krůtí prsa, ale obměna je možná vždycky každý co má rád:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Souhlas se Simčou, navíc to přijde i levněji.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Já bych raděj použila vykostěné stehení řízky,ty jsou šťavňatější.:-pNedávno jsem je zkusila, u řezníka měli a nedá se to srovnat.;-):yes:také dělám gulášek;-)+1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krutí gulaš nejlepší krůtí guláš nejlepší krůtí guláš krůtí guláš se smetanou krůtí guláš recept krůtí guláš na smetaně krůtí stehenní maso recepty krůtí guláš videorecept šári guláš z krůtího masa krutí stehenní maso -recepty krůtí stehenní guláš nejlepší krůtí medailonky kruti steheni gulas nejlepší krůtí recepty krůtí stehení řízek recept krutí kostičky krůtí recepty předpis na krútí guláš recept recepty z krůty