

Krůtí guláš ala Šári
Suroviny 4 porce
- 1 kg krůtích prsou
- 250 ml smetany
- hotová jíška
- gulášové koření
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Krůtí maso nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a kostičky masa dáme opékat. Po chvilce ochutíme gulášovým kořením a solí.
Když je maso osmahnuté zalijeme asi 1 litrem vody a vaříme do změknutí masa. Zjemníme smetanou a zahustíme hotovou jíškou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí guláš ala Šári
-
Krásné fotky :) příště to zkusím s vašimi úpravami
-
Tak dnes to máme k obědu. Dělala jsem z krůtích medailonků. Trošku jsem si recept upravila - maso jsem obalila v maďarské gulášové paprice
, nedávala jsem teda cibulový základ, abych se co nejvíc držela předpisu. V závěru jsem dala asi 2 PL sýrové salsy a smetanu s jíškou. Vývaru bylo celkem půl litru
Jako přílohu jsem dělala sýrové torteliny
Nebylo to špatné, přidávám foto.
-
Může vám to připadat jalové podle popisu, ale nám to chutná
. A navíc má drahá polovička nejí cibuli..
-
Souhlasím s Eli, krůtí je fajn, ale bez cibulového základu a klasického dušení mám pocit, že to bude trochu jalové.
-
Hledala jsem něco z drůbeže a bez fotky a narazila na tohle... Recept mi připadá trochu divný, maso bych raději dusila než vařila a místo směsi koření dala to, co do guláše patří (hlavně papriku a cibuli), když už to má být guláš... Zase s tou smetanou mi to připadá spíš jako drůbež na paprice... Nějak si neumím představit výsledek
.
-
Krůtí maso máme moc rádi a z krůtích prsíček jsou nejlepší řízečky
...taky bych asi použila stehno, i když to zase spíš peču...hmmmm, no dobře, udělám guláš z prsou, ale dva plátečky si nechám na řízečky
-
Tak to máš Edno opravdu pech.
jinak já taky kupuji krůtí prsa
-
Když já mám vždycky ve stehením řízku kost nebo chrupku.. prostě prokletí proto ty krůtí prsa, ale obměna je možná vždycky každý co má rád
-
Souhlas se Simčou, navíc to přijde i levněji.
-
Já bych raděj použila vykostěné stehení řízky,ty jsou šťavňatější.
Nedávno jsem je zkusila, u řezníka měli a nedá se to srovnat.
také dělám gulášek
+1