Krůtí guláš "Pikant"

Danca Kuchařka: Danca

Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

vykostěné horní krůtí stehno
olej
2 cibule
100 g klobásy Chorizo
sůl
pepř
červená mletá paprika
rozmarýn
feferonka
sterilovaná kapie
popřídě hladká mouka na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno vykostíme a nakrájíme na kostky. (Z kostí můžeme připravit vývar, kterým potom maso podléváme.)

  2. V kastrolu rozpálíme olej, na něm dozlatova osmažíme na kostičky nakrájené cibule, přidáme maso a za stálého míchání necháme na prudkém ohni zatáhnout. Příkon zmírníme, maso osolíme, přidáme pepř, rozmarýn, mletou papriku a na kolečka nakrájenou klobásu, podlijeme vývarem nebo vodou. Necháme dusit pod pokličkou, až je maso měkké, podle potřeby doléváme vývar.

  3. Ke konci dušení můžeme lehce zahustit moukou rozmíchanou v trošce studené vody, ale můžeme také nechat jen malinko vydusit šťávu a nezahušťovat. V této fázi přidáme sterilovanou kapii a gulášek ochutnáme. Pokud se nám zdá málo pikantní, přidáme nasekanou feferonku a ještě chvíli provaříme. Na talířích pak guláš posypeme pokrájenou jarní cibulkou a podáváme s knedlíkem, těstovinami, rýží.

Poznámka

My jsme dnes měli tyto knedlíky: http://www.toprecepty.cz/recept/34473-mozaikove-ky...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí guláš "Pikant"

Tématické fráze: pikantní krůtí guláš krůtí guláš krůtí guláš videorecept krůtí kostky pikantní recept krůtí guláš s těstovinami jak připravit krůtí stehno krůtí kostky na guláš pikantní guláš krůtí gulášek krůtí pikantní guláš krůtí guláš recept krutí guláš pikantni recept na krůtí guláš krůtí horní stehna recept recepty krůtí guláš krůtí guláš s těstovinou guláš z horního krůtího stehna krůtí guláš s hráškem feferonka pikant limonáda bezová

Zapomněl/a jsem heslo