Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulová omáčka od babičky

Každá rodina má své oblíbené omáčky. Někdy je to ta nejjednodušší, zdánlivě nejobyčejnější, která dokáže svolat natěšenou rodinu ke společnému stolu. Zkuste cibulovou podle našeho receptu a uvidíte, jestli se stane i u vás tou nejžádanější.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

3. 4. 2011 12:11

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 479 kJ / 1 070 kcal
Bílkoviny111,22 g
Tuky50,07 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 285 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy39,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejjednodušší, opomíjená, chutná a dětmi nejoblíbenější omáčka! Vřele doporučuji. Mé děti se můžou po ní utlouct (1 rok a 6 let).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

28. 2. 2012 16:10

Ja stále nechápem, načo bujón, keď sa varí mäso...urobí sa ten vývar predsa sám. Každé jedlo má mať chuť podľa ingrediencií, nie akúsi univerzálnu, podľa bujónu. Takto sa kazia chuťové poháriky už malým deťom. Jasné, že potom všetko, kde nie je vegeta, masox a glutamáty nechutí.
K receptu : cibuľa je zdravá, keď je tepelne pripravená, čo v tomto prípade je, nenafukuje. Hranolky doma urobené a upečené v rúre nie je chyba ( piecť sa dajú aj bez tuku ). Takže je to aj o príprave. ;-)

janazw janazw

4. 4. 2011 15:47

Dodneška jsem si myslela, že cibule je zelenina a zelenina že je zdravá. :D Mně se recept líbí, někdy ho určitě uvařím! :yes:

chocolate chocolate

4. 4. 2011 09:15

Já už jsem tady kolikrát brojila proti některým "dětským" receptům.Na libovém vepřovém (kotleta, kýta) opravdu není nic špatného a děti je mohou od osmi měsíců, naopak se alespoň jednou týdně doporučují.Bujony existují bez glutamátu, to je pravda, ale většina má poměrně dost vysoký obsah soli (a to i ty bio pro děti).Pod 30% soli se nedostanete, já si v PH uvařím do zásoby čistý nesolený vývar, zamrazím do malých mističek a dále používám, ale jakýkoliv vývar mohou děti až od jednoho roku (kvůli vysoké koncentraci kyselin).Cibule má vysoký obsah vitaminu C, ale zároveň je silně nadýmavá, takže na to u dětí raději pozor (ve větším množství).
Fraudidi:-K, to není nic proti receptu, ale chodí sem i mamky, které jsou schopné dát ročnímu miminku guláš.Myslím, že je jasné, že tvůj recept už je pro větší jedlíky a určitě jim bude chutnat.

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 4. 2011 08:34

fraudidi:a vidíš a vše udělal název,kdyby tam bylo podle mé babičky, tak by jistě komentáře byly jiné.;-):yes:

fraudidi fraudidi

4. 4. 2011 08:12

Dámy probůh! To ,že jsou na obrázku hranolky neznamená, žeje dávám svému ročnímu synovi! NEJSEM BLÁZEN!!!!(měl to s bramborem) Pro neznalé existuje bujön i vegeta přímo bez glutamátu sodného! a samozřejmě dávkujete dle svých chutí! a na závěr pokud se zeptáte svého pediatra tak roční dítě může všechny druhy masa a již mírně solit. To jen k vašemu pobouření.
A co se týče dalších přísad jistě si každý může dát co mu chutná. Já se jen chtěla podělit s receptem od své babičky, která mě učila, že v jednoduchosti je krása a platí to prý i pro recepty:-) Tak se na mě nezlobte, příště popíšu věci absolutly do podrobna, abych od vás nedostala zase takhle na prdel ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 4. 2011 19:05

Možná pro děti ne, ale ani já teda v té omáčce nevidím trochu cukru, octu, neměl by tam být? Já jsem se ji naučila tady, mám dojem, že od spagetky a byla skvělá:-p

Daniella O. Daniella O.

3. 4. 2011 17:28

Souhlasim se vsim, co uz bylo napsano. Bujon, veprove maso, tolik cibule a jako priloha hranolky :-?:-?:-?. Nejenom ze se k tomu nehodi, ale pro deti je to priserna kombinace.

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

3. 4. 2011 16:09

Je videt ze kazdy dava svemu diteti jine jidla,tohle bych dceri nedala a uz vubec ne rocnimu diteti.

Ale recept pro dospele to je dobry

Simona Skolakova Simona Skolakova

3. 4. 2011 14:57

Pro roční dítě hranolky??:-Okaždý to děláme po svém,ale tak malému dítěti bych je nedala.A cibulovou omáčku asi také ne.
Neber to ve zlém,každá na to budeme mít jiný názor.;-)

Iness Iness

3. 4. 2011 14:18

To nevypadá pro děti moc zdravě:-O. Tak třeba ten bujon bych dítěti alespoň do tří let kvůli glutamanu do jídla nedala a cibule? Nemají pak bolení bříšek? V rozumném množství ano, ale cibulová omáčka? Jistě je dobrá, ale asi bych ji nenazvala ,,pro děti'';-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cibulová omáčka cibulová omáčka recept recept cibulová omáčka recepty pro roční dítě recepty pro deti od 1 roku recept na cibulovou omáčku omáčky pro roční dítě omačka cibulova recepty cibulová omáčka omáčky pro děti od 1 roku recepty pro děti od jednoho roku cibulová omáčka -recept omáčka pro roční dítě recepty pro děti od 1 roku až 1,5 omacka na hranolky cibulová omáčka recepty omáčky pro roční děti recepty pro roční děti cibulovaomacka recepty pro děti

Suroviny: cibule, olej, sůl, maso, pepř mletý, voda, bujón, mouka hladká, olej

TopRecepty.cz

Cibulová omáčka od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5zv