Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 929 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
Tuky | 1,20 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hříbečky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vařícího vývaru. Vaříme přesně 25 minut. (žampiony samozřejmě oloupeme)
Krok 2: Uvařené vyjmeme na talíř a podáváme se strouhaným křenem. Přelijeme horkým máslem nebo hořčicí. Podáváme s tmavým pečivem nebo s topinkami.
Krok 3: Vývar použijeme jako bujón se syrovým žloutkem.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby vařené jako ovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X9
Moje poznámka
Houby vařené jako ovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X9
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 7 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 11 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 5 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 5 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 6 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 9 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 9 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 9 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 10 hodinami
Pikantní kuřecí křídla
vakl1 před 10 hodinami
Hrnková buchta
Fatima2 před 10 hodinami
Tématické fráze:
houby recepty,
houby,
recepty houby,
ovar,
houby zavařování,
recepty na houby,
zavařování hub,
jak zavařit houby,
na houby,
zavařování klobás,
horkovzdušná trouba recepty,
ovar z hub,
zavařování žampionů,
ovar recept,
horkovzdušný hrnec recepty,
vaříme z hub,
jak zavařit klobásy,
horkovzdušný hrnec,
jak zavařovat maso,
vaření v horkovzdušném hrnci
Suroviny:
houba hřib,
vývar,
křen,
máslo
Komentáře (8)
Že hříbky chutnají jak maso - to je myšleno samozřejmě s nadsázkou