Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 38 205 kJ / 9 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 277,77 g |
Tuky | 533,68 g |
Vláknina | 31,60 g |
Cholesterol | 1,79 g |
Sodík | 5,41 g |
Sůl | 11,95 g |
Sacharidy | 788,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme piškot na srdíčka:
Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a střídavě s podmáslím zašleháme do žloutkové směsi. Vylijeme do plechu cca 20 x30 cm, vyloženého pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut. Necháme vychladnout a vykrájíme vykrajovačkou srdíčka o velikosti asi 7 cm. Krok 2: Připravíme si sušenkový korpus tak, že čokoládové sušenky rozmělníme v robotu a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Tuto hmotu natlačíme na dno chlebíčkové formy o vel 10x30cm, kterou jsme si před tím vyložili potravinářskou fólií. Necháme v lednici ztuhnout. Krok 3: Dvě lžíce horké vody zasypeme lžící práškové želatiny a necháme stát. Krémový sýr rozšleháme se smetanou (oboje musí mít pokojovou teplotu) a cukrem v hladkou hmotu, přišleháme ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu (opatrně, pomalu rozpouštět, při přehřátí se ráda cuckuje!!). Do vodní lázně uložíme i předpřipravenou želatinu, rozpustíme a přišleháme do krému. Krok 4: Na vychladlý sušenkový korpus vylijeme polovinu krémové směsi, do středu uložíme, špičkou dolů, vykrájená srdíčka, pěkně těsně jedno za druhým, aby se mezi ně nedostal krém a zalijeme zbytkem krému. Uhladíme a uložíme ztuhnout do lednice. Krok 5: Na polevu přivedeme k varu smetanu na šlehání a přidáme nalámanou čokoládu na vaření. Mícháme, dokud poleva není hladká a lesklá. Krok 6: Vychlazený a ztuhlý dortík polijeme čokoládovou polevou.
Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a střídavě s podmáslím zašleháme do žloutkové směsi. Vylijeme do plechu cca 20 x30 cm, vyloženého pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut. Necháme vychladnout a vykrájíme vykrajovačkou srdíčka o velikosti asi 7 cm. Krok 2: Připravíme si sušenkový korpus tak, že čokoládové sušenky rozmělníme v robotu a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Tuto hmotu natlačíme na dno chlebíčkové formy o vel 10x30cm, kterou jsme si před tím vyložili potravinářskou fólií. Necháme v lednici ztuhnout. Krok 3: Dvě lžíce horké vody zasypeme lžící práškové želatiny a necháme stát. Krémový sýr rozšleháme se smetanou (oboje musí mít pokojovou teplotu) a cukrem v hladkou hmotu, přišleháme ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu (opatrně, pomalu rozpouštět, při přehřátí se ráda cuckuje!!). Do vodní lázně uložíme i předpřipravenou želatinu, rozpustíme a přišleháme do krému. Krok 4: Na vychladlý sušenkový korpus vylijeme polovinu krémové směsi, do středu uložíme, špičkou dolů, vykrájená srdíčka, pěkně těsně jedno za druhým, aby se mezi ně nedostal krém a zalijeme zbytkem krému. Uhladíme a uložíme ztuhnout do lednice. Krok 5: Na polevu přivedeme k varu smetanu na šlehání a přidáme nalámanou čokoládu na vaření. Mícháme, dokud poleva není hladká a lesklá. Krok 6: Vychlazený a ztuhlý dortík polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 14. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdíčkový "cheesecake"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Av3
Moje poznámka
Srdíčkový "cheesecake"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Av3
Nejnovější recepty
Tvarohová buchta s rozinkami
Přidáno před 5 hodinami
Kostky z plece nebo krkovice v zeleninové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny linguine s kuřecím masem, pórkem a rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Žampionová omáčka rychlá
Přidáno 8. 11. 2024 14:49
Bramborové „kotlety“
Přidáno 8. 11. 2024 12:00
Kuřecí kousky s fazolkami a paprikou v asijské omáčce
Přidáno 8. 11. 2024 10:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Britský král Eduard VII.: Syn královny Viktorie tak miloval jídlo, že požadoval hodinové přestávky v opeře, aby se najedl
Kysané zelí může vydržet i rok. Základem je správný výběr zelí, důsledná hygiena a důležitý fígl s vodou
Jihočeské AB: Marketingový trik, nebo skutečné máslo? Cukrářka radí, proč tento tuk nedávat do cukroví
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčná ořechovo-jablečná buchta
ANNA8 před 1 hodinou
Tvarohová pomazánka s lahůdkovým droždím
Marjanka před 1 hodinou
Hruškové muffiny s kakaem
Iwana666 před 3 hodinami
Dýňový perník s rumovou polevou
Iwana666 před 3 hodinami
Jednoduchá mramorová bábovka
Litauska.R před 3 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
Petulice před 4 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Miru17 před 5 hodinami
Chop Suey
Jiri_Vavra před 5 hodinami
Kořeněné krevety smažené na másle
Hanes před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Japin před 5 hodinami
Tématické fráze:
cheesecake podle ladi hrušky,
tncz nova levné recepty ládi hrušky kakaove susenky,
lada hruska cheesecake,
levny cheesecake,
cheesecake ládi hrušky,
kakaové sušenky ládi hrušky,
sušenky od ládi hrušky,
srdíčkovy moučník,
lada hruska cheescake,
hruška cheesecake,
tncz nova levné recepty ládi hrušky susenky,
lada hruska srdickova omeleta,
srdíčkové sušenky,
krémový sýr na cheesecake,
láďa hruška kakaové sušenky,
levný cheesecake,
domácí cheesecake,
recepty ládi hrušky cheesecake ze sušenek,
cheesecake od hrušky,
levné recepty l hruška kakaové sušenky
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao holandské,
podmáslí,
sušenky čokoládové,
máslo,
sýr měkký tavený,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
voda,
želatina prášková,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření
Komentáře (10)