Srdíčkový "cheesecake"

senky Kuchařka:

Moučníky , Nepečené a mražené 9 názorů

Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů
Přidat další fotografii
514

Suroviny

Těsto:
185 g změklého másla
155 g krupicového cukru
2 vejce
150 g polohrubé mouky
2 KL prášku do pečiva
2 PL kakaa holandského typu
125 ml podmáslí
Cheesecake:
200 g čokoládových sušenek
80 g rozpuštěného másla
500 g krémového sýra (použila jsem Lučinu)
155 g krupicového cukru
250 ml smetany na šlehání
150 g bílé čokolády
2 PL horké vody
1 PL práškové želatiny
Poleva:
125 ml smetany na šlehání
200 g čokolády na vaření
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme piškot na srdíčka:
    Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a střídavě s podmáslím zašleháme do žloutkové směsi. Vylijeme do plechu cca 20 x30 cm, vyloženého pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut. Necháme vychladnout a vykrájíme vykrajovačkou srdíčka o velikosti asi 7 cm.

  2. Připravíme si sušenkový korpus tak, že čokoládové sušenky rozmělníme v robotu a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Tuto hmotu natlačíme na dno chlebíčkové formy o vel 10x30cm, kterou jsme si před tím vyložili potravinářskou fólií. Necháme v lednici ztuhnout.

  3. Dvě lžíce horké vody zasypeme lžící práškové želatiny a necháme stát. Krémový sýr rozšleháme se smetanou (oboje musí mít pokojovou teplotu) a cukrem v hladkou hmotu, přišleháme ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu (opatrně, pomalu rozpouštět, při přehřátí se ráda cuckuje!!). Do vodní lázně uložíme i předpřipravenou želatinu, rozpustíme a přišleháme do krému.

  4. Na vychladlý sušenkový korpus vylijeme polovinu krémové směsi, do středu uložíme, špičkou dolů, vykrájená srdíčka, pěkně těsně jedno za druhým, aby se mezi ně nedostal krém a zalijeme zbytkem krému. Uhladíme a uložíme ztuhnout do lednice.

  5. Na polevu přivedeme k varu smetanu na šlehání a přidáme nalámanou čokoládu na vaření. Mícháme, dokud poleva není hladká a lesklá.

  6. Vychlazený a ztuhlý dortík polijeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Recept z "Chuť a styl", na ozdobu měly přijít ještě sněhové špičky, to už jsem vzdala :)

V mém podání není sice dokonalý, ale snad udělá radost :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Srdíčkový "cheesecake"

  • senky senky(autorka receptu)

    jozka2:klidně to vyzkoušej ;-), ale nezdá se mi, že by špatně držely :-p

    Odpovědět

  • jozka2 jozka2(neregistrovaný)

    mozna by nebolo od veci potriet tie keksiky dzemom,zvyraznila by sa chut aj lepsie by drzali.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Moc hezký Jani :yes::yes::-K:-p

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Moc hezky a chutny k tomu, davam bod.:yes: Ja bych to urcite zpackala:-D

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Tý jó, tak to je :yes::yes::yes:. Super nápad a precizní práce.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Taky hračička, viď, Jani :-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:
    Jé stejná slova jako Andrejka, aspoň vidíš, že máme pravdu :-)):-)):-))

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Moc hezký dortík, Jani, to by mi chutnalo:yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Týý jo, Jani, ty jsi šikula :yes:
    Tohle bych já nikdy nedala ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    No to je moc pěkný Jani:yes:, ty jsi hračička :-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo