Jednoduchá polévka pro začátečníky 4x jiná

L.e.n.k.a Kuchařka: L.e.n.k.a

Doba přípravy: 15 minut 4 porce Pro začátečníky 9 názorů

Suroviny

Voda
kostka zeleninového bujónu
mražená zelenina do polévky
1 vejce
nudle nebo písmenka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit asi 1-1,2 litru vody, přidáme kostku zeleninového bujónu a necháme ho úplně rozpustit. Poté přidáme 1 šálek mražené zeleniny a necháme vařit do změknutí. Polévku není třeba dochucovat, ale kdo má rád více slanější, může dosolit.

  2. Pro změnu chuti můžeme do vývaru se zeleninou přidat hrst nudlí, písmenek nebo jiných těstovin do polévky a vařit do jejich změknutí.

  3. Kdo nemá rád těstoviny, přidá do vývaru 1 vejce- zeleninu uvaříme do měkka a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky rozkvedlané vejce. Necháme chvilku povařit.

  4. 4) Do vývaru se zeleninou lze dát kombinace obojího- nudle uvaříme do poloměkka a vlijeme rozkvedlané vejce. Necháme povařit.

Poznámka

Kdo má doma zbytky čerstvé zeleniny, může je pokrájet na kostičky a přidat k mražené zelenině. Já jsem do této polévky

přidala 1 mrkev.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduchá polévka pro začátečníky 4x jiná

  • Elsse Pelleetier Elsse Pelleetier(neregistrovaný)

    Tato polévka mne velmi zaujala na dnešní večeři jsem si pozvala kamarádky Konstantinu,Josefu,Micheline, každý den se zveme na večeři,svačinu a na oběd každý den vaří bud Konstantina,Josefa,Micheline nebo já.Dnes vařím já a budu vařit tuhle polévku doufám, že všem bude chutnat jako druhý chod budu vařit omáčku sýr a šunka s těstovinami. :-K :yes: :-)) ;-)

    Odpovědět

  • Baru Baru(neregistrovaný)

    Prosím prosím! Dá se polévka zamrazit..?? Děkuji:-)

    Odpovědět

  • KATKAHONDA KATKAHONDA

  • kája(13) kája(13)(neregistrovaný)

    vážně dobrá polévka,;-)já jí vařila ta'tkoja a chutnala:-))

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Moc moc dobré akorát jsem dala moc nudlí :-D:-D:-)):-))

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Zeleninu je lepší orestovat na MÁSLE = stačí 1 polévková lžíce. Pak zalít vodu a přidat bujon. Do polévky je lepší použít máslo než olej. Máslo polévku krásně provoní a dá jí znamenitou chuť a barvu.:-p Na dochucení můžeme použít Podravku (sypké koření do polévky), a sušenou petrželku. Kdo chce, může polévku na talíři ještě dochutit tekutým polévkovým kořením MAGGI. Do polévky je velice vhodná mražená zelenina – mrkev, petržel, celer. A pak mražený hrášek.

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Když dávám do vývaru vajíčko, tak před tím nejprve dám 2-3 lžíce krupičky, nechám trochu povařit a pak teprve přidám rozkvedlané vajíčko.

    Odpovědět

  • dudušek dudušek(neregistrovaný)

    Možná je lepří mraž.zeleninu orestovat na trošce oleje a potom zalít vodou a přidat bujon.Rozvoní se chutě zeleniny a polévka má krásnou barvičku.

    Odpovědět

  • finneta finneta

    já mám radši klasický vývar a masox jen na zvýraznění aroma.

    Odpovědět

Tématické fráze: jednoducha polevka jednoduche polevky rychlé jednoduché polévky polévka z mražené zeleniny nudlová polévka z bujonu polevka jednoducha jednoducha zeleninová polévka jednoduché polévky recepty zeleninová polévka z mražené zeleniny jednoduché recepty na polévky rychlá polévka polévka z bujonu nudlová polévka jednoduchá nudlová polévka recept na jednoduchou polevku mražená zelenina polévka mražená zelenina do polévky jednoduchá rybí polévka polévka mražená zelenina jednoduchá polévka recept

Zapomněl/a jsem heslo