Rozmarýnové mleté maso s brokolicí v listovém těstě

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: do hodiny přes celý velký pekáč Mleté maso 21 názorů

Suroviny

500 g míchaného mletého masa
1 menší brokolice
1 cibule
1 listové těsto
2 vejce
strouhanka
dost rozmarýnu
grilovací koření
nějaký tvrdý sýr(nebo niva-dala jsem obojí a může být i bez sýra)
pažitka
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív krátce povaříme brokolici ve slané vodě, necháme jí okapat a vývar použijeme na polévku. Na pánev dáme malinko oleje, na něm osmažíme do sklovita nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a necháme ho smažit, až se vysmaží šťáva masa a dáme do mísy.

  2. Pak si nasekáme povařenou brokolici, přidáme jí k masu, osolíme, dáme rozmarýn čerstvý, nebo sušený, grilovací koření, vajíčka, pažitku a nastrouhaný sýr a rukama pěkně promícháváme a ještě mačkáme, aby se maso pěkně oddělilo.

  3. Potom si rozválíme listové těsto na velký obdélník, který posypeme strouhankou, na ní rozprostřeme do středu připravené maso, opět posypeme strouhankou a zabalíme jako balíme štrůdl.

  4. Dáme do vymazaného pekáče a potřeme olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme 15 minut, zalijeme 250 ml vody přes těsto, aby jsme ho zvlhčili a necháme dalších 15 minut dopéct. Hlídáme, abychom těsto nespálili.

Poznámka

Tak mě to dneska napadlo, je to báječně šťavnaté maso v tom těstě všechna šťáva z masa tam zůstává a máme i nějakou šťávu z polití vodou. Jako příloha mohou být brambory v jakékoliv podobě. Je to takové sváteční jídlo a dobré!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rozmarýnové mleté maso s brokolicí v listovém těstě

  • Pajaja Pajaja

    Bibinko, skvělý recept a krásné fotky. Zeleninová jídla já moc ráda, takže ukládám na vyzkoušení. :yes::-p+

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bibinka: jo,ano, stavicku, tu já muzu a tak to tak i udělam., moc dobré to musí být:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Všem vám děkuji i za případné dotazy, na které jsem se snažila odpovědět a vysvětlit je;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Bibinka: díky;-):-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zajímavé a určitě moc dobré jídlo:-p+7:yes:které si ukládám;-)Je to hodně lákavé:-*

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    maris:Maris, teď jsem to tam napsala;-) Ta šťáva-není jí moc, ještě se toho polovina vypeče a má chuť po mase a hlavně je to krásně vlhký a nepřipaluje se to:yes: My šťávu rádi všude, ale kdo jí nemusí mít, tak nebude polévat, ale hlídat;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Mě by to taky zajímalo, proč se těsto přelévá a jak se z té vody udělá šťáva:-O

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    magdalenka:Magdalenko, už běžím a vysvětlením;-) V polovině pečení, až už má listové těsto barvičku se to přelije oroto, že máme 1) šťávu na polití třebaq braqmbor
    za 2)že to není vysušený, je to krásně vlhký
    3) listové těsto se nerozpadá, pěkně drží a je vláčné, ne chroupavé- ona ta voda stejně steče na dno pekáčku a udělá tu šťávu. Šlo by to jistě i bez polévání, ale mohlo by se to zezdola spálit, protože listové těsto je hotové za chvíli a atdy se musí nechat déle, aby se to masíčko dobře propeklo! Neboj, neudělá to nic, co by tomuto jídlu vadilo, naopak:-p;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    martina 72: Taky nad tím uvažuju:-8 Vše šťavnaté by mělo zůstat uvnitř závinu, tak nevím, co by mělo 1/4 lt vody ochutit při 15 minutovém dopečení.

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Já bych se s dovolením taky zeptala, jakou šťávu získám tím, že poliju listové těsto vodou. Bibi píšeš v poznámce, že získáme nějakou šťávu, tak se ptám, jakou:-?

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    magdalenka: :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    varilamyskakasicku: Právě, že se jen peče;-) Taky by mě zajímalo, proč se závin přelévá 250 ml vody. Je to docela dost a dole se to těsto rozmočí.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    varilamyskakasicku:Ivka, veď práve. Poznám listové cesto...
    V recepte Bibinka listové cesto polieva štvrť litrom vody, čo ma udivilo. Potom sa už asi varí, alebo aký proces je to? Nezdá sa mi, že by potom naskočilo a lístkovalo...Pozri si recept bližšie.

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Bibinko,to musí být mňamka:-p:-phned bych ochutnala.:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: mleté maso s brokolicí maso v listovém těstě mail propertyprachar.com loc:cz mlete maso v teste strudl z mleteho masa mail noemail.com.br loc:cz mlete maso s rozmarýnem maso v těstě slaný štrůdl s brokolicí zapekane maso v listovem teste maso na rozmarýnu štrudl s brokolicí recept slaný listový závin s brokolicí recepty na mleté maso s brokolicí listove testo,mlete maso mlety maso v listovim teste mleté maso v lístkovém těstě recepty z listového těsta a mletého masa mlete maso s listovymtestem recept mletý maso s brokolicí

Zapomněl/a jsem heslo