Losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou

Ryby Doba přípravy: Bez odležení do 30 min. 17 názorů

Ryby Doba přípravy: Bez odležení do 30 min. 17 názorů

Suroviny

filet z lososa (i s kůží počet dle jedlíků)
hrst čerstvých bylinek
mouka hladká (aby pokryla obě strany filetu v tenké vrstvě)
citronový pepř (nebo dle své volby)
sůl
citronová šťáva
citronový olej (lze podle naší volby)
tuk na smažení
zelenina na oblohu
Na bramborovobylinkovou kaši:
brambory dle potřeby
tytéž bylinky jako u lososa
máslo
mléko dle potřeby
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si zvolené bylinky nasekáme na drobné kousky a smícháme s trochou oleje.

  2. Kůži na straně očištěného filetu propícháme na několika místech vidličkou (nejlépe dvouzubou) nebo ostrým špičatým nožem, pokapeme citronovou šťávou z obou stran. Pořádně vetřeme směs do masa z obou stran, na straně kůže se snažíme směs dostat i do propíchaných otvorů. Necháme odležet.

  3. Mezitím si oškrábeme a připravíme dle našeho způsobu brambory na kaši, dáme vařit. K bramborům vhodíme hrst bylinek – já volila stejné jako u ryby a uvaříme do měkka.

  4. Maso poprášíme z obou stran tenkou vrstvou mouky a ihned vložíme na rozpálený tuk a z obou stran prudce orestujeme. Snížíme teplotu a dopékáme pozvolna při současném obracení a polévání výpekem dohromady cca 15 min. až je masíčko měkké, propečené.

  5. Uděláme si bramborovou kaši, jak jsme zvyklí – já slila vodu, bylinky tam zůstaly, v mikrovlnce nechala ohřát mléko s máslem. Vhodila jsem ještě pár čerstvých lístků bylinek a rozšťouchala do hladka s horkým mlékem a rozpuštěným máslem.

  6. Vypneme sporák a vše necháme dojít. Samozřejmě ještě případně dochutíme.

  7. Na talíři obložíme zvolenou zeleninou.

Komentáře k receptu Losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Toto mi uteklo Špagi, moc pěkné, moc asi dobré, viď?:-K:-):yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Jana Pá Jana Pá

    :-O:-p:yes:, máme několik porcí lososíka v mrazáku, tak nezbývá než se přiučit zdejším receptíkem,většinou dělám jen na másle a fuk-fuk, bylinek tolik nedávám, protože se mě zdá se se holky-bylinkové nějak mezi sebou mlátí;-), ale tento recept vyzkouším i když ho trošinku "očešu" z bylinek:-D, chválím a posílám "puňtíka":-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka (autorka receptu)

    Děkuju vám moc :-K
    Maiva - název jsem o slabiku zkrátila ;-):-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ryba a bylinky se vždy dobře snoubí,takže dávám palec nahoru;-):yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Teda šíleně dlouhý název;-)ale ryby děláme vždy s nějakou bylinkou:-p:-pje to dobrota:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-K, mnam, taky jsemted nalozila pstruhy,pak je dam na rcp. pekne:-K:-p:-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Spagi, už jsem taky zjistila, že bez blesku to někdy fotí lépe, ale musí být dobré světlo;-). Blesk je fajn, ale někdy fakt foto vypadá, jako dobarvené a to vůbec nemám ponětí, jak se to dělá. Recept se mi líbí, mám tady něco podobného, co jste říkali, že není losos, ale na balení to bylo tak napsáno.;-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    :yes: lososa moc nemusim ale s těma bylinkama bych si dal;-):yes:

    Odpovědět

  • andrejkaa andrejkaa

    Takový krásný obídek:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-*Losos vypadá krásně jedle:-p+8:yes:Dnes všichni"bylinkujeme"a zdravě jíme;-):-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lososa teď nemám,ale jak koupím,tak vyzkouším:-p+1:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    spagetka:Špagi, za ten dlouhej název to teda stojí aq dávám ti 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    spagetka:Já jsem trubka:-8, vždyť je hezky růžový.Už to vidím a suše závidím.+2

    Odpovědět

  • spagetka spagetka (autorka receptu)

    chocolate: vynikající určitě - no a fotka - bleskem mi to nějak splynulo (bez blesku na té 3.to je ještě horší), měla jsem to otočit na tu kůži, ale je to ta větší vrchní část, kaše je okolo ;-);-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak nejlépe ohřát bramborovou kaši v mikrovlnce smažený losos jíme zdravě losos propečený losos foto smažení lososa s kůží recepty kase bilinkovy top ryba v bylinkovem kabátku losos propeceny bylinkový kabátek ryba kůží nahoru smazi se ryba kuzi nahoru losos s kůží na bylinkovem masle ryba se smaží kůží nahoru jak smažit rybu nejprve kůži losos v sýrové kabátku pstruh v bylinkovém těstíčku smažení lososa nejprve kuží nahoru losos v červeném babica babica bylinkový losos