Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo bez zavařování

Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy totiž dostanete polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba sklenice zavařovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 8. 2011 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 885 kJ / 4 036 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky272,40 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,60 g
Sůl41,00 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

NikolasCZE

14. 8. 2023 11:56

Dělám poprvé, tak uvidím. Přidal jsem dvě pálivé papriky, lžičku pepře a lžičku sušeného česneku. Máme rádi pikantní 😉....

Simonceli Simonceli

23. 7. 2023 09:50

cathleen (moderátorka): Taky jsem loni vyzkoušela a fakt se to nezkazí! ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 7. 2023 19:15

Každý rok jsem na tento recept koukala lehce nevěřícně :-D až vloni jsme vyzkoušeli. S perfektními zkušenostmi :yes::yes: takže letos bude opakování!

Marcela79

5. 9. 2022 21:34

Dělala jsem ho loni a letos opět. Za mne 5*. Chuťově výborné, rychlé a bez zavařování se opravdu nezkazilo. Děkuji za recept. :-K

pshulis

17. 8. 2022 14:38

Děkuji autorce za tento recept! Zpracovávám úrodu ze zahrady podle něj už několik let a opravdu se lečo nekazí a navíc mu hořčice dodá výbornou chuť! Toto lečo přidávám i k různým směsím typu Katův šleh a tam se výborně hodí. Každou zimu autorku receptu velebím, že mi šetří čas při vaření.

satelit

13. 8. 2022 12:27

To musím letos vyzkoušet.

zdenka.s zdenka.s

22. 10. 2021 11:21

Dala jsem dneska skleničku do guláše , když už bylo maso měkké ,jenom prohřát a je to dobré , moc ????

zdenka.s zdenka.s

1. 9. 2021 11:53

Houska68 : fakt dobrý nápad ,:yes: ty papriky už byly skoro měkký ,tak jsem už nechtěla dál vařit ,aby nebylo místo leča bláto.Dala jsem to do skleniček i s tou "vodou" , nevím proč jí bylo letos tolik :-) děkuju :-K

Houska68 Houska68

1. 9. 2021 08:43

zdenka.s: Když je šťávy opravdu hodně, dávala jsem ji zvlášť do malých skleniček, zasterilovala a pak přidala třeba do guláše nebo pod plátky.

zdenka.s zdenka.s

31. 8. 2021 17:22

ivulinka : mockrát děkuji :-K

ivulinka ivulinka

31. 8. 2021 16:31

zdenka.s: vař déle a nechej tekutinu varem odpařit a pořádně míchej;-)

zdenka.s zdenka.s

31. 8. 2021 15:34

Právě vařím a nevím ,ta tekutina se tam nechává a dává se s lečem do sklenic ?

keltika keltika

18. 6. 2021 11:45

dělala jsem přesně podle receptu, je naprosto vynikající, dnes rozdělaná poslední sklenice od loňska, opíkla jsem manžovi klobásku, chlebík - a oběd na stole. Jestli bude dost surovin, letos alespoň ze dvou dávek. :yes:

Dajda Dajda

5. 4. 2021 09:50

Rostislavmervinsky: Vaření je o inspiraci, inovaci, nápaditosti. Recepty přece nejsou na rozdíl od pravidel pravopisu zákon! A vůbec, Vy víte, co je pravé lečo? :-D

magdalenka magdalenka

5. 4. 2021 08:42

Rostislavmervinsky: ja dávam do leča cukor (nemám rada kyslé - zakázané to nie je ), varím na oleji.

1 2 3 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lečo na zimu zavařujeme lečo recept na zeleninové lečo do sklenic domácí lečo zavařování lečo jak zavařit lečo zeleninové lečo zavařování zavarovani leca do sklenic lečo do sklenic zeleninové lečo bez zavařování zavařování leča v troubě leco s horcici jak se dela leco jak se zavařuje lečo lečo na zavaření recept na vyborne leco zavařování zeleninové lečo jak zamrazit lečo zaváření leča zeleninové lečo na zimu

Suroviny: cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olej, hořčice plnotučná, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Lečo bez zavařování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoEB