

Kuřecí roláda s játry
Suroviny
- celé kuře
- anglická slanina (nebo jiný salám, já použila Gothaj)
- 0,5 kg ochucených kuřecích jater (ochutit je ale můžeme i sami)
- 2 vajíčka
- kousek červené papriky
- nať z mladé cibulky
- sůl
- pepř
- kmín
Postup přípravy receptu
Kuře vykostíme, utvoříme rovnoměrný plát masa. Posolíme, popepříme, poklademe anglickou slaninou. Na to rozprostřeme játra, míchaná vajíčka, a pro barvu papriku a cibulovou nať.
Maso svineme do rolády a spojem dolů vložíme do formy na biskupský chlebíček. Pokud je kuře menší a použijeme méně jater, poslouží nám i srnčí hřbet. Toto se mi velmi osvědčilo, maso nemusíme vázat ani šít a drží pohromadě. Roládu posolíme i zvenku a posypeme kmínem. Kdo má rád, může použít jakékoliv jiné koření. Mně zbyla marináda z grilovaných žeber, tak jsem roládu potřela. Upečeme doměkka, nakrájíme na plátky a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Výborná je i studená
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí roláda s játry
-
aaura: Roláda bude určitě moc chutná
-
Vypadá to báječně! Skvělý fotopostup!!!
-
-
Moc povedené, recept i fotečka
-
Roláda i náplň se mi líbí
Po rozkrojení je mozaika moc krásná a Ty máš druhý bodíček zasoužený
+2
-
Aauro
rolády všeho druhu mám moc ráda (ráda je i dělám) a ta Tvá se mi moc líbí
- mimochodem, už samotná játra s bazalkou jako minutka jsou
.
A taky Tě tu chci přivítat a popřát Ti na Topreceptech krásné chvilky a hodně dobrých přátel.
-
určitě i tak by to šlo....a k tšm játrům se dá dát prakticky cokoliv hlavně aby to bylo barevné
-
No vida, zase dobrý nápad. Tohle by se určitě dalo udělat jen na 2 plátky, všechno, co tam má být naložit a stočit.