Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 143 kJ / 34 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 0,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevný rajčatový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoK9
Moje poznámka
Barevný rajčatový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoK9
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 6 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 8 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 41 minutami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 1 hodinou
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 2 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 2 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 3 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 3 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 4 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 4 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 5 hodinami
Tématické fráze:
rajčatový salát,
co udělat z rajčat,
rajčatový dresing,
kvašená rajčata,
rajčatový salát recept,
rajčatová čalamada,
paštikové koření vitana,
rajčatový salát s olivovým olejem,
recept rajčatový salát,
rajčatový salát s dresinkem,
salát ze zelených rajčat,
zelená rajčata kvašená,
rajčatový salát s olejem,
co udelat ze zelenych rajcat,
recepty rajcatovy salat,
kvasene zelene rajcata,
rajčatové odrúdy,
dresink na rajčatový salát,
dresing ze zelených rajčat,
dresing na rajčatový salát
Suroviny:
rajče,
cibule,
koření salátové,
olej olivový
Komentáře (9)
Testy prováděné v Německu ukázaly, že zelených rajčat není potřeba se obávat. Zelené skvrny na rajčatech ale i na bramborách ukazují na přítomnost toxické, termostabilní látky solaninu. To však není důvod k obavám, protože množství solaninu je ve slabě zelených rajčatech velmi malé.
Ani protlaky nebo další výrobky ze zcela zelených rajčat nejsou nebezpečné, pokud se jich nezkonzumuje příliš velké množství. Bylo zjištěno, že ve 100 g napůl dozrálých oranžovočervených plodů jsou nanejvýš 2 mg solaninu. Toxické množství je však 25 mg, 400 mg může být smrtelné. Ve zcela zelených rajčatech se obsah solaninu pohybuje mezi 9 a 32 mg na 100 g. Zpracováním riziko klesá. Při mléčném kvašení se snižuje obsah solaninu o 35 %. Zdroj: www.agronavigator.cz