Kotlety s pikantní omáčkou

toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 2 názory

54

Suroviny

1 kg kotlety bez kosti v celku
1 kg uzeného masa (nejlépe domácí)
4 cibule
1 palička česneku
kečup
plnotučná hořčice
worchester
bílý pepř
chilli
2 dcl bílého vína (množství asi pro 8 lidí)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu důkladně potřeme česnekem a prosolíme, lehce okořeníme bílým pepřem a pečeme při 170°C.

  2. Po hodině přidáme na osminky nakrájené cibule a pečeme dalších 30 minut, při zvýšené teplotě na 200°C, maso vyjmeme a vzniklou šťávu rozmixujeme a nalijeme na pánev.

  3. Přidáme 2 dcl vína, 3 polévkové lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, worchestr a chilies. Řídíme se hlavně svojí chutí a množství přísad upravíme. Uzené maso dáme prohřát na páru.

  4. Maso nakrájíme na tenké plátky a střídavě klademe na talíř. Na talíři přelijeme omáčkou.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší, nebo vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotlety s pikantní omáčkou

  • Jenda1 Jenda1

    Zajímavý recept:-*, domácí uzený bůček jsem pekl spolu s kotletkou;-). Chuťově je to zajímavé:-p, měl jsem k večeři a mám nachystáno i zítra do práce na oběd.
    Recept si bodíka zaslouží! :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tady mi trošku není jasné- "uzené dáme prohřát na páru a pak maso nakrájíme na tenké plátky." Které maso na ty plátky? Chápu dobře, že to uzené? Jako plátek kotletky, plátek uzeného atd?:-O

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo