Čína z vepřového masa v pomalém hrnci

Merylas Kuchařka: Merylas

Doba přípravy: 2,5 hodiny na 2 stupeň 5 porcí Pomalý hrnec 9 názorů

Suroviny

500 g vepřové kýty
sůl
300 g hlávkového zelí
150 g pórku
160 g cibule
100 g burských oříšků (měla jsem nesolené)
zhruba 3 lžíce sójové omáčky (nebo dle chuti)
1 dl vody
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na hrubší nudličky a osolíme.

  2. Zelí hrubě nakrouháme, pórek nakrajíme na půlkolečka, cibuli na půlměsíčky a rozebereme.

  3. Přidáme burské oříšky, sójovou omáčku dle chuti, vodu a vše smícháme. Pokud je třeba, tak dosolíme.

  4. Vaříme na druhý stupeň zhruba 2,5 hodiny až je maso měkké. V polovině vaření jsem obsah hrnce promíchala.
    Podáváme s rýží.

Poznámka

Místo vepřového můžeme použít i kuřecí maso. Doba přípravy bude kratší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čína z vepřového masa v pomalém hrnci

  • Merylas Merylas(neregistrovaný)

    rebeka: Rozumíš tomu dobře;-) Všechno jen promíchám, maso bez orestování. Je to taková dušená verze. Někdy potřebuju, aby se oběd vařil sám bez dozoru, mám i časovou zásuvku. Tak někdy se hrnec sám zapne i vypne :-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    takže, jestli tomu dobře rozumím, masko před tím, než dáš do PH, nerestuješ v pánvi;-):-?

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jídlo je moc hezky připravené:-p+5:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jana Remkova::-K:-)):-)) nějak učí a učil syn mne a "technologické postupy" dělají mladí jinak:-)):-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    varilamyskakasicku: tak koukám, že ty děti po nás něco zdědily!:-D nebo my po nich?:-O

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Tuto čínu mne učil syn,když se učil kuchařem,asi před xx lety, moje první čína,ale nebyla tehdy v pomalém hrnci,klasika dříve:-K:-K;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tuhle čínu mám opsanou od doby, kdy se můj syn učil kuchařem. Možná to nebylo nachlup stejné, ale taky s tím zelím, buráky a sojovkou.. Dodnes jsem nezkoušela, ten "chun-chin-chan" čínský název..:-D, mne trochu odradil a nenapadlo mne, že bych to mohla pojmenovat jinak. :-D:yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Tak to by mě nenapadlo.:-OSuper nápad:yes::yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Maruško, tak tohle by nám určitě chutnalo, jen mít ten pomalý hrnec. Posílám první bodík:yes::yes: +

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso v pomalém hrnci čína v pomalém hrnci čína z vepřové kýty čína z vepřového masa china recept recepty china čína z kýty recept na chinu vepřová čína recept china veprova china vepřová kýta v pomalém hrnci china z veproveho masa veprova čína recept vepřová kýta čína china recepty china z veproveho čína s vepřové kýty čína z kýty na hlávkovém zelí vepřové v pomalém hrnci

Zapomněl/a jsem heslo