Hlávkové zelí s kedlubnou a pečené vepřové kostky z kýty

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 4-6 porcí Vepřové maso 1 názor

Suroviny

1 menší hlávka zelí
2 větší kedlubny
1 kg vepřové kýty – ořech
2 střední cibule
3 stroužky česneku
vepřové sádlo
sůl
kmín
pepř
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, utřeme česnek se solí a vše vetřeme do masa. Kostky opepříme a bohatě posypeme celým kmínem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pomalu zakryté pečeme.

  2. Mezitím si připravíme zelí, které rozpůlíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé nudličky. Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Do většího hrnce dáme rozpustit vepřové sádlo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené zelí, osolíme a podlijeme lehce vodou. Dusíme pod pokličkou do poloměkka. Poté přidáme celý kmín a nastrouhané kedlubny. Dusíme společně dále do měkka.

  3. Jakmile je zelí hotové, dle chuti a potřeby zahustíme trochou světlé jíšky a případně dosladíme nebo okyselíme. Maso v polovině pečení zkontrolujeme, podlijeme, přidáme nakrájenou cibuli a pečeme do měkka. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Recept č. 555 :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 450 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hlávkové zelí s kedlubnou a pečené vepřové kostky z kýty

Tématické fráze: vepřová pečeně recepty z vepřové kýty vepřová kýta se zelím vepřové se zelím pečená vepřová kýta pečené hlávkové zelí veprove maso k zeli pečené vepřové maso pečené vepřové kostky recepty z vepřové pečeně recepty vepřová kýta pečená vepřová kýta recepty vepřové na hlávkovém zelím vepřová kýta recept hlavkove zeli vepřová pečeně recepty recept z vepřové kýty zeli s kedlubnou vepřová kýta pečená recepty vepřové kostky na kmíně se zelim

Zapomněl/a jsem heslo