Postup přípravy
Zveřejněno 6. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční rybí polévka Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXDX
Moje poznámka
Vánoční rybí polévka Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXDX
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 1 hodinou
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 19 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 19 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masová směs na špagety
MiroslavB před 1 hodinou
Pikantní medová žebra
Alenas23 před 6 hodinami
Bramborová polévka s houbami
martina.mickova88 před 9 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 10 hodinami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 10 hodinami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 11 hodinami
Boloňské špagety
Toxic runner před 11 hodinami
Chilli hovězí
Antonausprag před 11 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 12 hodinami
Tématické fráze:
hořká rybí polévka,
rybí polévka podle štěpničky,
polévka z ryby hlavy,
vanoční rybí polévka,
babicovy dobroty – rybí polévka,
vanoční polevka,
rybí žábry,
rybí polévka štěpnička,
rybí polévka vanocní,
rybi polevka zabry,
co se dává do rybí polévky,
rybí polévka,
rybí polévka z kapra podle štěpničky,
rybí polévka od štěpničky,
vánoční rybí polévka video,
vánoční rybí polévka recept,
vánoční rybí polévka z kapra video,
žábry u kapra,
nejlepší rybí polevka,
hořká polévka
Suroviny:
hlava rybí,
vnitřnosti rybí,
mrkev,
celer,
petržel,
hrách,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
houska,
máslo
Komentáře (27)
Na tu rybí hlavu moc pyšný nejsem, ale koukám, že jste to přežili aniž byste mě kamenovali
Snad spolknete i následující:
Netvrdím, že vývar (v tomto případě rybí vývar) je grund, ale pořádný vývar je lepší než cosi z jedné kapří hlavičky, tří ploutviček a jednoho ocásku
Obyčejně domů dovleču dva živoucí kousky (a ke každému přikoupím 2 kapří hlavy). Po uspání gumovou paličkou je nožem do žaber vykrvím. Pak je vyvrhnu. Žluč vyhodím. Tedy vyhodím POUZE žluč a vnitřní sádlo, je-li jaké přítomno. Jednoho kapříka nasekám i s "kožuchem" na podkovy, druhého stáhnu (to pro ty, kteří neradi řízky s kůží), skrojím filety, překrojím ypsilonky a maso nakrájím na porce.
A ten vývar?
Zkontroluji barvu žaber (rudé jsou OK), vše poctivě vyperu a dám VŠE (vč. stažené kůže) vařit do studené vody vč. skeletu po filetování; přidám trochu divokého koření a pár cibulí ve slupce.
No vida, už pár minut je tu Štědrý den...
Pozn. Ctěné Casino mi k mému receptu na štědrovečerní rybí polévku na Labužníku přidalo dost dobrou fotku, směju se ještě teď když ji vidím...ale bez souhlasu autora nelze...