Rizoto s uzeninou

Suroviny

2 plné šálky zbylé rýže
1/4 kostky slepičiho bujonu
1 lžíce oleje
50 g uzeniny
1 vejce
sůl
20 g slaniny
30 g strouhaného sýra
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Udušenou nebo uvařenou rýži (vychladlou) jen nepatrně podlijeme, přidáme rozdrobený bujon a necháme na mírném ohni zvolna prohřát.

  2. Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou uzeninu, přidáme vejce, sůl, a necháme ztuhnout, přidáme k rýži, zlehka vidličkou promícháme.

  3. Na talíři přelijeme nadrobno nakrájenou rozpuštěnou slaninou, posypeme strouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Hospodaříme šetrně – jak využíváme zbylé přílohy. Recept z 70 let 20 stol.

Komentáře k receptu Rizoto s uzeninou

Tématické fráze: rýže s uzeninou rizeto s uzeninou ryzoto s uzeninou rizoto s uzeným rizoto suzeninou recepty z uzeniny risoto s uzeniny rizoto recept červené rizoto s uzeninou rizeto s uzenym rizoto uzeninou a s vejci rozoto s uzeninou rizeto s uzeninou a recept na rýži s uzeninou rizoto s madem rizoto s uzrnonou rizoto se zampiony a uzeninou rizeto s uzenym madem zapečené rizoto s uzeninou rizoto s uzenou slaninou