Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z trouby II.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KarolinaL KarolinaL

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 565 kJ /
1 569 kcal
Bílkoviny102,44 g
Tuky18,25 g
Vláknina10,52 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,03 g
Sacharidy244,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáče si nasypeme propláchnutou rýži, cibuli na drobno, obě plechovky. Maso nakrájíme nebo rozmačkáme na jemno, papriku, sůl, pepř, zalijeme vodou, promícháme a přikryjeme pokličkou. Krok 2: Vložíme do trouby a pečeme při 180°C. Asi po 20 minutách pečeme bez pokličky. Občas promícháváme, rýže se vytlačí nahoru. Krok 3: Asi po 45 minutách by mělo být hotovo. Když tak si ochutnejte rýži jestli už je měkká. Podáváme s okurkou a plátkem sýra.

Zveřejněno 20. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z trouby II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOr4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z trouby II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOr4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Koubkova: To jsem ráda. :-)

Dnes máme k obědu ,okořenila jsem vegetou a nemá chybu:-p:yes: jen jsem dala víc vody.

chocolate: Jó, zelenina je i po hodině pečení dobrá.

MajkaM: Hm, s houbami to musí být také dobré. Příště vyzkouším. :yes:

Je ta konzerva zeleniny po více než hodině pečení ještě kompaktní?Nic ve zlém, ale konzervovanou zeleninu bych přidala max pět minut před koncem;-).

Takto rizoto dělám také, jen napřed podusím vepřové maso na cibulce, protože konzervy nekupujeme a přidávám čerstvou zeleninu - mrkev, hrášek někdy i houby.:-p

MrazovaJa: Zkuste, s tim Mexikem je to pikantní a chutná nám to víc, ale dětem už moc ne. Domácí vepřovku závidím, já se do ní bojím pustit.

Děláme si domácí vepřovku, tak zkusím :-)

BILKOVAI: Děkuji za bodík. Je to pravda, ale nám to tááák chutná.:-)

Pečená rýže je vynikající. A ještě k tomu basmati a Bonduelle:-*Akorát bych nedávala konzervu.Dnes opravdu nejsou nic moc:-// To by mě přišlo škoda těch kvalitních surovin. Jinak chutný receptík a boduji:yes:...+1

Tématické fráze:
rizoto pečené v troubě, vepřové rizoto pečené v troubě, pečene rizoto, rizoto v troube, šťavnaté rizoto z trouby, rizoto do trouby, rizoto z trouby, rizoto z vepřového masa v troubě, rizoto pečené, pečené rizoto v troubě, vepřové rizoto z trouby, rizoto z vepřové konzervy, risoto z trouby, rizoto z vepřove konzervy v troubě, ryzoto pečené v troube, vynikající rizoto, rizoto s trouby, rizoto s vepřové konzervy z trouby, ryzoto v troube, rizoto z vepřové konzervy pecene v troubě

Suroviny:
rýže basmati, maso vepřové ve vlastní šťávě, cibule, směs bonduelle mexico, voda, paprika čerstvá červená, sůl, pepř, sýr plátkový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu