Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosovo - medový žerbó

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

26. 12. 2011 22:38

Suroviny pro 12

12

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 602 kJ / 5 641 kcal
Bílkoviny92,32 g
Tuky249,62 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 736 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy743,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Svetlana Svetlana

27. 12. 2011 14:03

Jani, název moučníku je odvozen od jména prapůvodního autora...
Gerbeaud - žerbó - já si myslím, že to je stejné jako když my píšeme "polívka ála Laďa" :-8...alespoň já si to tak vysvětluju..:-8

tejaja tejaja

27. 12. 2011 13:54

Jana Remkova: Janka, pokiaľ myslíš na rod podstatných mien, tak rody v češtine a slovenčine sa nemusia zhodovať ;-)

tejaja tejaja

27. 12. 2011 13:40

Žerbó je názov zákusku, takto sa u nás rezy volajú. Ide o rezy, kde sa urobia 3 pláty cesta ( múka, maslo, vajce, cukor a v troche mlieka rozmiešané droždie sa vymiesia, ale cesto sa nenecháva kysnúť a vyvaľká hneď sa na tenučké pláty ).
Na plech sa uloží 1, plát, potrie lekvárom, posype husto mletými orechami a cukrom, prikryje druhým plátom, opäť potrie lekvárom a posype cukrom a orechami a zakryje 3. plátom. Po upečení sa poleje čokoládovou polevou.
Žebró rezy dostať u nás v každej cukrárni, je to akási "základná výbava" :-D
Tento recept je pozmenený, žerbó by som ho nenazvala, aj keď má spoločné so žerbó to striedanie.
Ale určite je chutný, podľa ingrediencií to jasne vidieť ;-):yes::yes:
Žerbó rezy tu na topkách sú, len poleva má byť čokoládová bez zdobenia :
http://www.toprecepty.cz/recept/3763-zerbo-rezy/
Sú tu ešte jedny žerbó rezy :
http://www.toprecepty.cz/recept/8949-skladanka/
Takto sa predávajú v cukrárňach ;-)

spagetka spagetka

27. 12. 2011 12:10

eva hubova:máš pravdu, ale může to pocházet taky od toho autora, ne? Asi je víc variant jako u všech jiných receptů, co myslíš?
Ale líbí se mi to, to ano

eva hubova eva hubova

27. 12. 2011 12:08

spagetka:ty řezy na top.sk jsou kynuté s droždím, tady ty od Mary jsou podle postupu něco jako medovník nebo medové řezy s kokosovou nádivkou...

spagetka spagetka

27. 12. 2011 10:52

Chtělo by to fotku, jinak mi to připadá zajímavé. Připadá mi to jako skládané řezy.
Jinak jsem vysvětlení názvu zkopírovala ze slovenských topek - "Autorom je Emil Gerbeaud. Tento slávny cukrár prišiel do Budapešti v r. 1884 na pozvanie Henricha Kuglera. Stal sa jeho spoločníkom a čoskoro prevzal celú firmu. Pochodil aj Nemecko a Anglicko. Jeho cukráreň navštevovala vtedajšia elita - králi, kniežatá, bohatí priemyselníci a magnáti. On sám sa dostal vysoko v spoločenskom rebríčku, bol uznávaným svetoznámym cukrárom. Prejavil svoj odborný talent a zaviedol viac ako 100 nových druhov tovarov a svoje výrobky aj exportoval. Pán Gerbeaud /čítaj "žerbo"/ je autorom višní v koňaku aj čokoládových dražé a iných preslávených zákuskov. Zerbo rezy v Madarsku zľudoveli. Podnes ich predávajú v cukrárňach a pripravujú sa v každej domácnosti."

rebeka rebeka

27. 12. 2011 09:55

Jana Remkova: no, třeba je to "ten" žerbó;-):-)

fb.lib fb.lib

27. 12. 2011 01:00

Nevím co je to žerbó!Těsto je vlastně perníkové bez koření ale nejzajímavější je krém s tím kokosem.Moje mamka dělá něco podobného bez kokosu a plní to ananasem,samozřejmě piškotové těsto.Určitě to vyzkouším.Máte na svých webových stránkách spoustu zajímavých receptů akorát si moc nepočtu,maďarsky umím jen nadávat (z vojny).:yes::-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 12. 2011 00:06

"medový žerbó" a to někdo schválil?:-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: řezy s kokosovou nádivkou kokosovy medovy rez žerbo rezy kokosove zákusek žerbo gerbeaud řezy nejzajímavější recepty na zákusky medový punčový řez žebró maďarský recept žerbo rezy žerbo maďarské žerbo řezy rezy žerbo maďarské řezy žerbo žebro maďarský žerbó rezy cukráreň maďarský koláč žerbo recept na maďarské zerbo žerbo zákusek recept maďarsky medový rez kokosové řezy žerbo

Suroviny: vejce, cukr, margarín, med, mouka, soda jedlá, cukr moučkový, margarín, mléko, mouka, cukr vanilkový, kokos strouhaný, džem meruňkový, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Kokosovo - medový žerbó

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mM3R