Pečený jehněčí bok
Jehněčí maso je luxusním zpestřením jídelníčku, ale musíte ho umět připravit. Zkuste například plněný bok podle osvědčeného receptu. Uvidíte, že se nikdo z vašich strávníků nebude jehněčímu vyhýbat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 752 kJ / 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,09 g |
Tuky | 29,57 g |
Vláknina | 11,76 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 742 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 73,91 g |
Postup přípravy
Rožky narežeme na kocky a zvlhčíme mliekom. Pridáme žĺtok, soľ, korenie, majorán a sekanú vňať. Dobre premiešame. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka. Krok 4: Kapsu naplníme náplňou, mäso uložíme na pekáč, podlejeme vodou, pridáme maslo a zakryté pečieme pri teplote 220 °C asi 1,5–2 hodiny. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Krok 5: Keď je mäso mäkké, odkryjeme a ešte 10 minut zapečieme dozlata.
Zveřejněno 1. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený jehněčí bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3K5A
Moje poznámka
Pečený jehněčí bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3K5A
Nejnovější recepty
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 36 minutami
Minimuffinky
Přidáno před 12 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 17 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Nellach před 28 minutami
Tvarohové řezy s broskvemi
JanaRas před 28 minutami
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 9 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 11 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 11 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 12 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 12 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 12 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 12 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 13 hodinami
Tématické fráze:
jehneci bok,
jehneci bok recept,
peceny bok,
jehněčí bok recepty,
peceny jehneci bok,
recepty jehněčí bok,
pečený jehněčí,
jehněčí na zázvoru,
pečení jehněčího,
recept jehneci bok,
jehněčí bok pečený,
pečený bok recept,
jehněčí recepty,
recept na jehněčí bok,
jehněčí bok pečeně,
jehneci bok,
recepty peceni jehne,
pečený hovězí bok,
recepty-jehněčí boku,
jehneci bok rolovany
Suroviny:
bok jehněčí,
máslo,
cibule,
rozmarýn,
tymián,
česnek,
zázvor,
olej,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
rohlík,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
nať celerová,
mléko
Komentáře (5)