Lovecký králík na boku

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 2-3 hodiny PT2H30M 4-6 porcí Jiné maso 4 názory

510

Suroviny

6 plátků libovějšího vepřového boku bez kosti
1 rozporcovaný králík
1 kávová lžíce koření „Zvěřina“ (Vitana)
1 kávová lžíce koření „Divočina“ (Vitana)
1 kávová lžíce kuliček jalovce (cca 10 ks)
sůl
pepř
olej
cibule
palice česneku
mrkev
celer
petržel
uzený špek
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do naporcovaného masa (vepřové i králičí) poctivě vetřeme vzniklou olejovo-kořeněnou směs z v hmoždíři drceného jalovce, koření „Zvěřina + Divočina“ a oleje.

  2. Maso dle svých zvyklostí osolíme a vložíme do připraveného pekáče a to tak, že střídavě klademe porci vepřového a králičího.

  3. Maso na povrchu poklademe na hrubé kusy pokrájenou kořenovou zeleninou, a kousky uzeného špeku. Podlijeme 2 dl vody a přikryté dáme péct na střední teplotu do trouby na cca 2-3 hodiny. Zhruba vždy po hodině pečínku zkontrolujme a poslední hodinu intenzivně přeléváme vypečenou šťávou. Po upečení uděláme z výpeku tzv. loveckou omáčku, do které propasírujeme polovinu kořenové zeleniny, čímž se nám i zahustí a podáváme s vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lovecký králík na boku

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: králík recepty lovecká omáčka králík recept recept králík králík na boku recept z boku králíka kralik dia bok z divočiny recept zvěřina vitana koreni lovecký bok dia králík dia kralik recept vepřový bok recept výpek zvěřina vepřový bok s kostí recept top recepty.cz - zvěřina recepty cz divocina omáčka z výpeku recepty na králíka

Zapomněl/a jsem heslo