Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 013 kJ / 5 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,53 g |
Tuky | 309,55 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 432 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 462,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: V robotu promícháme mouku, cukr a chlazené nasekané máslo na drobenku.
Krok 2: Přidáme 4 lžíce ledové vody a ještě krátce promixujeme.
Krok 3: Vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu nebo vál a rychle zformujeme kouli.
Krok 4: V mikrotenovém sáčku nebo potravinové fólii dáme do lednice a necháme hodinu vychladit.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch).
Krok 6: Do máslem vymazané koláčové formy těsto nahrubo nastrouháme (zručnější a odvážnější si čtvrtinu těsta odloží stranou na ozdobný cop, který umístí k okraji formy) a špičkami prstů natlačíme ke dnu a k okrajům.
Krok 7: V předehřáté troubě pečeme cca 25 minut a pak necháme vychladnout.
Krok 8: Omyté hroznové víno, nejlépe bez peciček, rozpůlíme a necháme okapat.
Krok 9: Šest (stačí i pět) lžic cukru, mascarpone, vejce a mouku rozmixujeme dohladka a rozetřeme na předpečený koláč.
Krok 10: Poklademe hroznovým vínem, posypeme mandlovými lupínky a 2 lžícemi cukru.
Krok 11: Pečeme na 160 °C 40-45 minut.
Zveřejněno 29. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hroznový páj s mascarpone a mandlovou krustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9qr
Moje poznámka
Hroznový páj s mascarpone a mandlovou krustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9qr
Nejnovější recepty
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 1 hodinou
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 6 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zakysané lívanečky
bodie před 30 minutami
Kovbojské fazole
Ry1bka před 1 hodinou
Žampiony s cuketou
Petulice před 1 hodinou
Žampiónová polévka
SarkaMG před 1 hodinou
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 2 hodinami
Košíčky s želé
rujet před 2 hodinami
Borůvkový závin podle německé Omy
iva.dostalova@seznam.cz před 3 hodinami
Koláčky s tvarohem a meruňkami
KamiF před 3 hodinami
Řecká musaka
ceslo před 3 hodinami
Kvasnicová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
plkej,
plkej,
hroznový páj,
forma na paj,
mandlová mouka recepty,
jak na beďary,
moučníky apetite,
pečeme z apetitem,
nedelni buchta z mascarpone,
listové těsto s mandlovou krustou,
páje,
zakusek s mandlovou krustou,
ananasový páj,
mascarpne recepty apetit,
hroznový cukr recept,
páj hroznový,
dietní včere recepty,
plkej.cz,
plkej.cz,
páj maskarpone
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
voda,
víno hroznové,
cukr krupice,
mascarpone,
vejce,
mouka hladká,
mandle plátkové
Komentáře (25)
Anna Kocikova:
mám ten samý problém.. nevím, který skvost bych vyzkoušela dřív