Treska s mandlovou krustou

Ryby Doba přípravy: 45 minut 4 názory

Ryby Doba přípravy: 45 minut 4 názory

Suroviny 4 porce

500 g mražené tresky (filety)
100 g nahrubo nasekaných mandlí
80 g nahrubo nasekaného suchého tmavého pečiva
2 polévkové lžíce nasekaných bylinek (bazalka...)
2 bílky
citronová šťáva
sůl
1 zakysaná smetana light
1 polévkové lžíce Gurmánské hořčice
ledový salát
250 gr cherry rajčátek

Postup přípravy receptu

  1. Tresku omyjeme a rozmrazíme. Ušleháme z bílků sníh a opatrně přimícháme mandle, strouhanku z tmavého pečiva, bylinky. Tresku dáme do pekáčku nebo zapékací misky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou.

  2. Rozprostřeme na na tresku mandlovou směs a dáme zapéct na 180°C na 20-25 minut.

  3. Na pánvi s kapkou olivového oleje osmahneme rajčátka. Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí a necháme odležet v lednici.

  4. Ledový salát omyjeme a dáme na talíř. Do středu dáme 1/4 tresky s krustou a přelijeme ochucenou smetanou. Nakonec přidáme opečená teplá rajčátka.

Poznámka od kuchařky

Můžete použít jakoukoliv rybu, treska a losos jsou nejlepšíííí :D

Komentáře k receptu Treska s mandlovou krustou

Tématické fráze: losos s mandlovou krustou mandlová krusta ryba s mandlovou krustou ryba s krustou steak s mandlovou krustou treska tmavá treska tmavá recept rybí filé s krustou file s krustou treska tmavá recepty tmavá treska treska rybi filet v mandlove kruste zapečená treska s krustou losos s krustou treska tmava s krustou zapečená ryba s mandlovou krustou losos s ořechovou krustou tmava treska mražena treska steak