Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 520 min Doba přípravy: 480 min Doba tepelné úpravy: 40 min

520 min (480 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 973 kJ /
3 101 kcal
Bílkoviny146,59 g
Tuky132,90 g
Vláknina119,05 g
Cholesterol 458 mg
Sodík 8,58 g
Sůl19,90 g
Sacharidy266,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny uvedené suroviny na marinádu v hlubší nádobce důkladně promícháme, kuřecí maso vykostíme, odstraníme kůže, nařežeme na kousky, vložíme do připravené marinády a necháme nejlépe přes noc zavíčkované uležet. Krok 2: Cibuli, česnek a žampiony očistíme, cibuli překrájíme na čtvrtiny, česnek na plátky a žampiony na polovinu. Klobásky nakrájíme na silnější kolečka, lovecký salám na silnější čtverečky a slaninu nakrájíme na delší silnější špalíčky. Krok 3: Maso z marinády vytáhneme děrovanou naběračkou a dáme na pánev s rozehřátým olejem orestovat (zatáhnout). Takto připravené maso přendáme i s výpekem do zapékací mísy, přidáme zbývající nakrájené suroviny. Krok 4: Podlijeme marinádou a vínem, přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme na 3/4 výkon 40 minut. 10 minut před dokončením víko odstraníme, troubu ubereme na poloviční výkon a dopečeme na barvu. Krok 5: Podáváme s různě upravenými brambory, hodí se i rýže, můžeme podávat také jen s pečivem.

Zveřejněno 8. 3. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Opět můj "ledničkový" experiment. Kuřecí maso bylo z nějakých chcípáčků a po vykostění ho moc nebylo. Potřebovala jsem udělat víc porcí a tak nezbylo, než vybrakovat zbytky z lednice A protože máme rádi cibuli i česnek, tak jsem množstvím nešetřila. Šťávička byla velice chutná a všehochuť ostatních surovin moc dobrá. Manžel měl tuhle chutnou baštu s pečivem a já jsem si k tomu opekla brambory.(Ale k té šťávičce by byla lepší bramborkašula:-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZ8M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZ8M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nádherné:-K:yes:
Já bych ale doma potřebovala ledničku s časovým zámkem, jak to mají v bankách nebo tam někde. V 17 hod by se zamkla a povolila až tak v 7 ráno.
U nás záhadným způsobem lednička vydává svoje poklady i v noci:-//:-D:-D
Nevíte, čím to je:-?:-D

Tak si tisknu, na sobotu bych měla s jídlem vystaráno:yes::-D

Za milé komentáře a hodnocení všem děkuji:-)):-K:-K

:-Kkrásně šťavnatá všehochuť jen jsem polkla a tobě za to posílám bod č 12:yes::yes:

moc hezké papáníčko, bodík Andulko ode mne máš zasloužený:-p:-p:-K:-K:-)):yes::yes:

Jakmile je zde rcp. typu: "co dům dal", tak je většinou nebo vždy nejlepší:-)):-K;-):yes:

:-8 Vážení moje tvrzení když dám dohromady vše co:-D:-! je dobré tak zákonitě nemůže to být špatné.Naopak všechny chutě se dají dohromady a vznikne báječná pochoutka.
A na závěr co chvíly tady bude nutnost vyjídat lednici až do samého konce a nic vyhodit.Přece jsme si nato museli tvrdě vydělat...:-*:-*:-*

Ani, ty jsi správnej improvizátor:-)):yes:

Děkuji všem za milé komentáře,udělaly mi radost:-K:-KZa bodíky také díky;-):-)

Ajaj, Aničko, tak to vypadá opravdu šťavnatě! (A nepochybuji, že to tak i chutná.) Nádhera - v jednoduchosti je krása a Tvé recepty mě zatím nezklamaly. . . :-K:yes:+

Vypadá to chutně!:yes:

:-O:-O týý bláho:-O:-O hezky slavíš emdéžet:-8:-D:-D nechala sis záležet;-):yes::yes::yes: já myslela si naivně, že bodík já dám Elize, páč to foto:-O:-*.. to je něco:yes::yes: a já čumím jako breco:-O:-O;-)::-D;-):yes::yes:

Aninko, tyhle zbytkový jídla vyjdou většinou moc chutně a jinak to nebude ani ve tvém receptu:-p Šťáva je krásně zbarvená a nám by chutnalo;-) Máš 2.bod:yes:

Tématické fráze:
ledničkový dort, recepty podle obsahu lednice, recept co lednička dala, lednička s časovým zámkem, co lednice dala na koláče, top recepty banka nove pochoutky, gazdovská klobása recept

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, cibule, česnek, žampióny, klobása, slanina gazdovská, salám lovecký, olej, víno bílé, víno bílé, omáčka chilli sladká, omáčka sojová sladká, rozmarýn čerstvý, chilli, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu