Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 736 kJ / 2 805 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 220,96 g |
| Tuky | 200,70 g |
| Vláknina | 12,75 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 3,78 g |
| Sůl | 9,10 g |
| Sacharidy | 25,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu převážeme nití, z důvodu udržení hezkého tvaru při podávání. Takto ovázané maso prošpikujeme klíny Spišské uzené slaniny (6-8 klínů).
Krok 2: Ve třech lžících oleje rozmícháme koření „Zvěřina“, které je velmi jemně mleté a po smíchání s olejem vytvoří tmavošedou až černou emulzi.
Krok 3: Připravené a prošpikované maso osolíme a vetřeme do něj vzniklou kořeněnou směs.
Krok 4: Přendáme do vhodné nádoby, polijeme zbytkem směsi a dáme uležet do lednice do druhého dne.
Krok 5: Po uležení si nakrájíme cibuli, mrkev a rajčata nahrubo, vložíme společně s naloženou vepřovou kýtou do většího hrnce a podlijeme vodou.
Krok 6: Dusíme zakryté na mírném plameni cca 60-90 minut (vzhledem k tomu, že maso máme ovázáno, nebude se nám rozpadat).
Krok 7: Po udušení maso vyjmeme, odstraníme ovázání a udržujeme teplé. Vydušenou velmi silnou šťávu z masa, koření a zeleniny scedíme (nepasírujeme). Dle potřeby a chuti osolíme a opepříme. Lehce zahustíme moukou a zjemníme lžící másla. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory, ale i houskový knedlík.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Spišská vepřová kýta na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLPl
Moje poznámka
Spišská vepřová kýta na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLPl
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 4 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 18 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 17 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 43 minutami
Krémová česnečka
magdalenka před 44 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 47 minutami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 49 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 50 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 53 minutami
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 57 minutami
Vepřové nudličky s čínským zelím
DavidVolvo před 58 minutami
Červené zelí s jablky
magdalenka před 1 hodinou
Tématické fráze:
veprova kyta,
veprova kyta na divoko,
vepřová kýta recepty,
veprova kyta recept,
uzená vepřová kýta recepty,
vepřové maso na divoko,
uzená vepřová kýta,
recepty z vepřove kyty,
spiska kyta na divoko,
vepřové na divoko,
vepřové na divoko recept,
uzená vepřová kýta recept,
prošpikovaná kýta,
spišská omáčka,
recept na vepřové,
spišská slanina,
kýta na divoko,
prošpikovaná vepřová kýta,
recepty vepřové na klíně,
vepřová kýta na divoko videorecept
Suroviny:
kýta vepřová,
koření na zvěřinu,
česnek,
cibule,
mrkev,
rajče,
slanina uzená,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (18)
... zkus - pokus - omyl
Máš 5.bod