Kuřecí"segedín"z papiňáku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 9 615 kJ / 2 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,53 g |
Tuky | 124,78 g |
Vláknina | 32,47 g |
Cholesterol | 430 mg |
Sodík | 5,95 g |
Sůl | 14,67 g |
Sacharidy | 90,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Segedínských gulášů je tady hodně. Přidávám zde svou verzi, která je rychlá a také chutná. Používám kuřecí stehna, která si vykostím, ale pro začínající kuchařinky bude v začátcích lepší zakoupit si už vykostěné plátky.Přijde to sice o nějakou tu korunu navíc, ale lepší než vykosťovák v ruce.Pokud budete zelí proplachovat, vodu nevylévejte, dá se upotřebit do pikantnější kyselejší polévky, nebo ji lupnout pro zdravíčko.
Já jsem na přílohu dělala hrníčkový knedlík v mikrovlnce, na který přidávám odkaz.http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2023 20:51
Petra Dvor.: Za přidanou fotku i komentář velice děkujiMoc mě to potěšilo
2. 2. 2023 12:34
Výborné
13. 11. 2012 17:21
vypadá lákavě
25. 3. 2012 20:57
Jéé čokoládkovidím od Tebe další komentíkJsem moc ráda,že chutnaloS krůtím musel být gulášek také moc prímaa je fakt,že se musí dělat o trošku dýl
Za vyzkoušení,fotku i bodík Ti děkujiMoc jsi mě potěšila,že jsi podle mého rcp uvařila,děkuji
Za vyzkoušení,fotku i bodík Ti děkujiMoc jsi mě potěšila,že jsi podle mého rcp uvařila,děkuji
25. 3. 2012 20:53
Anna Kocikova:Už to máš i zdokumentováno.
25. 3. 2012 20:52
chocolate:Jestli je Ti v hrnci syčí to,co si myslímtak doufám,že bude chutnat
25. 3. 2012 20:31
Přidávám foto, poděkování a bodík.
Dělala jsem z krůtího stehna a všem doporučuji, jen dobu vaření jsem prodloužila o deset minut.
Dělala jsem z krůtího stehna a všem doporučuji, jen dobu vaření jsem prodloužila o deset minut.
25. 3. 2012 11:06
Anna Kocikova:Hádej, co mi syčí v tlakáči??
24. 3. 2012 19:44
U nás doma se mu říká "székely gulyás". Naprosto bezkonkurenční dobrota. Jedla bych ho do úplného přejedení. Maso použiju "co dům dal", kuřečí řízky jsou možné. Jediné, co tam přidávám navíc, je malý rajský protlak, ale on to každý dělá tak, jak to má rád. Obrázek vzbuzuje v člověku pocit, že by si šel hned naservírovat velkou porci. Gratulace
24. 3. 2012 13:08
Za komentáře,názory i další nápady a návody děkuji
OTO-jak píšu v poznámce,já osobně také dělávám ze stehen z Kauflandu,ale jaději pro začátečníky jsem uvedla to vykostěné maso.Samozřejmě záleží na každém,jaké použije.Já jsem kdysi byla při vykosťování hrozné nemehloa do dnešní doby jsem se nenaučila vykostit kuře na roládutak to řeším tak,že vykostím právě tady tyto uvedené kuřecí stehna,rozklepu,rozložím na vepřovou blánu(bránici)a postupuji jako u rolády vcelku.Pak v bláně zabalím,upeču a je to taky OKDo tohoto"segedínu"přidávám kostky obyčejné slaniny,nebo angl.slaniny,ale tentokrát byla lednička vyjezenáS tou 30% smatanou je to také tučné dost
NADI-při nakládání domácího zelíčka manželovi nějak ujela ruka se solí a zelí je opravdu moc kyselé,takže jsem propláchnout muselaa po vypití vody,kterou mám moc ráda nebudu u rcp líčit závěrečný dějNedochucuji cukrem,sladší vínko Pálava je moc príma
Po nějakém hezkém bůčínku se budu muset poohlédnoutPo tom drůbežím to chce na chvilku zase přesedlat na prasátko
OTO-jak píšu v poznámce,já osobně také dělávám ze stehen z Kauflandu,ale jaději pro začátečníky jsem uvedla to vykostěné maso.Samozřejmě záleží na každém,jaké použije.Já jsem kdysi byla při vykosťování hrozné nemehloa do dnešní doby jsem se nenaučila vykostit kuře na roládutak to řeším tak,že vykostím právě tady tyto uvedené kuřecí stehna,rozklepu,rozložím na vepřovou blánu(bránici)a postupuji jako u rolády vcelku.Pak v bláně zabalím,upeču a je to taky OKDo tohoto"segedínu"přidávám kostky obyčejné slaniny,nebo angl.slaniny,ale tentokrát byla lednička vyjezenáS tou 30% smatanou je to také tučné dost
NADI-při nakládání domácího zelíčka manželovi nějak ujela ruka se solí a zelí je opravdu moc kyselé,takže jsem propláchnout muselaa po vypití vody,kterou mám moc ráda nebudu u rcp líčit závěrečný dějNedochucuji cukrem,sladší vínko Pálava je moc príma
Po nějakém hezkém bůčínku se budu muset poohlédnoutPo tom drůbežím to chce na chvilku zase přesedlat na prasátko
24. 3. 2012 11:33
Zelí je lepší neproplachovat, i když je hodně kyselé - stačí lák z něj dobře vymačkat (pak vypít), zelí podlít vodou a dochutit podle potřeby:
http://www.toprecepty.cz/recept/26265-kysane-zeli-...
a segedín mám ráda z čehokoliv.
http://www.toprecepty.cz/recept/26265-kysane-zeli-...
a segedín mám ráda z čehokoliv.
24. 3. 2012 09:32
taky vždy dělávám jen z vepřovéhoproč nezkusit něco jinéh člověk se celý život učí+7
24. 3. 2012 08:56
24. 3. 2012 00:10
Segedín mám odzkoušený s klobásou nebo špekáčky. Chuťově výborné. Kuřecí maso je "bez chuti a bez zápachu" a proto to skutečně chce trochu "omasit".
Jinak, i když lze koupit stehenní řízky někdy za slušnou cenu kolem 90Kč (jinak 100-110Kč)je to dost drahé a proto se přimlouvám za kuřecí stehna (čtvrtky). Když mají v Kauflandu akci, tak se dá koupit 2,5kg za 70-80Kč. Děláme je běžně ve smetanové omáčce (předem si je uvaříme - máme pak základ na polévku a do omáčky je obereme). Samozřejmě to chce ochutit.
Jinak, i když lze koupit stehenní řízky někdy za slušnou cenu kolem 90Kč (jinak 100-110Kč)je to dost drahé a proto se přimlouvám za kuřecí stehna (čtvrtky). Když mají v Kauflandu akci, tak se dá koupit 2,5kg za 70-80Kč. Děláme je běžně ve smetanové omáčce (předem si je uvaříme - máme pak základ na polévku a do omáčky je obereme). Samozřejmě to chce ochutit.
23. 3. 2012 23:35
no, já osobně bych tam přihodila pár kostiček libového bůčku, ale jinak.. gut, Ann
krásné obrázky
krásné obrázky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Banana split
Přidáno před 20 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 4 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 4 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 5 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 7 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 7 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 10 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 10 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 12 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 12 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jak připravit osvěžující limonádu, lahodný sirup nebo hustý med z květů černého bezu. Inspiraci najdeme v osvědčených receptech
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: segedín z papińáku segedínský guláš v papiňáku segedin z kuřeciho masa segedín z kuřecího segedín v tlakáči jak dochutit segedin segetin v papinaku segedin z kurete kuřecí segedýn segedin s klobásou kuřecí segedínský guláš segedínský guláš z papiňáku segedin s kureciho masa jak ochutit segedín čím dochutit segedín segedin kureci maso segedyn v papinaku kuřecí segenín segedin segenín v papináku
Suroviny: kuřecí stehenní řízky, zelí kysané, smetana ke šlehání, víno bílé, mouka hladká, paprika sušená sladká, kmín drcený, olej, cibule, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý
Kuřecí"segedín"z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXGw
19 názorů