Jidáše Albert

Moučníky Kynuté Doba přípravy: 30 min, kynutí 75 min, pečení 25 min 1 názor

Moučníky Kynuté Doba přípravy: 30 min, kynutí 75 min, pečení 25 min 1 názor

Suroviny podle toho jak kdo uplete (zhruba kolem 20 ks)

50-60 g cukru krupice
500 g hladké mouky
300 ml smetany
1 kostka droždí (42 g)
Na potření:
2 žloutky
1 vejce
150 g změklého másla
1 lžička citronové kůry (citronové, limetkové, pomerančové...)
1 vanilkový cukr
špetka soli
cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z lžičky cukru, vlažné smetany a droždí připravíme kvásek. Smícháme se zbytkem surovin. Necháme kynout cca 60 minut.

  2. Z těsta oddělujeme kousky, rozválíme do provázků, v polovině přeložíme a stočíme do spirálek.

  3. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě čtvrt hodinky kynout.

  4. Pak potřeme vajíčkem (já potřela tím bílkem) a necháme péct cca 25 minut při 180°C. Hotové posypeme cukrem moučkou.

Poznámka od kuchařky

Z časopisu Albert 2011.

Komentáře k receptu Jidáše Albert

Tématické fráze: časopis albert duben jidaše se smetanou proč se pekly jidáše albert recepty kdy se pecou jidase velikonoční jidáše albert recepty z časopisu albert jidáše se smetany jidase nekynute jidáš jidáše smetana jidáše ze smetany jidase bez kynuti nekynuté jidáše proč se pečou jidáše recepty albert casopis albert jidáše bez kvasku časopis albert medový jidáše jidas ze smetanou