Jidáše Albert

lasicka Kuchař: lasicka

Doba přípravy: 30 min,kynutí 75 min,pečení 25 min podle toho jak kdo uplete(zhruba kolem 20ks) Moučníky , Kynuté 1 názor

Suroviny

50-60 g cukru krupice
500 g hladké mouky
300 ml smetany
1 kostka droždí(42 g)
Na potření:
2 žloutky
1 vejce
150 g změklého másla
1 lžička citronové kůry (citronové, limetkové, pomerančové...)
1 vanilkový cukr
špetka soli
cukr moučka na posypání
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z lžičky cukru, vlažné smetany a droždí, připravíme kvásek. Smícháme se zbytkem surovin. Necháme kynout cca 60 minit.

  2. Z těsta oddělujeme kousky, rozválíme do provázků, v polovině přeložíme a stočíme do spirálek.

  3. Dáváme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě čtvrt hodinky kynout.

  4. Pak potřeme vajíčkem (já potřela tim bílkem) a necháme péct cca 25 minut při 180°C. Hotové posypeme cukrem moučkou.

Poznámka

Z časopisu Albert 2011.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jidáše Albert

Tématické fráze: časopis albert duben proč se pekly jidáše jidaše se smetanou albert recepty kdy se pecou jidase velikonoční jidáše albert jidáše se smetany jidáš jidáše smetana jidase bez kynuti jidase nekynute proč se pečou jidáše recepty albert recepty z časopisu albert casopis albert jidáše bez kvasku časopis albert medový jidáše jidas ze smetanou jidáš recepty velikonoční jídáše nekynuté

Zapomněl/a jsem heslo