Fazolovo-fazolková polévka s klobáskou

Eliza Kuchařka:

4 porce Polévky 12 názorů

59

Suroviny

hrst bílých fazolí
hrst červených fazolí
hrst čerstvých fazolek nebo mražených zelených fazolek
200 g klobásy se zajímavou chutí (použila jsem Křemešník s bílou plísní)
1 cibule
hladká mouka
olej
masox
polévkové koření
sůl
zakysaná smetana na zjemnění nebo na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny fazole a fazolky uvaříme doměkka a odložíme.

  2. V kastole rozehřejeme olej, orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s klobáskou nakrájenou na silnější kolečka, zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, zalijeme vodou s masoxem nebo vývarem a povaříme.

  3. Přidáme všechny druhy fazolí a povaříme asi 10 minut.

  4. Dochutíme polévkovým kořením a solí a na talíři zdobíme lžící zakysané smetany.

Poznámka

Zakysanou smetanu můžeme rozmíchat do pokrmu - po uvaření ji přidáme do chladnoucí polévky a už nevaříme, aby se polévka "nezdrcla".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Fazolovo-fazolková polévka s klobáskou

  • mardosa mardosa

    No ta vypadá vyníkajíc.:-K Hned jsem ji uložila a zkusím,hned jak to bude možné.
    Bodík už je tam.:yes::yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Jé tu už jsem dlouho nedělala,je vynikajííííícííí:-p:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Polévka byla výborná bodík jsem už dala kdyby šlo dám víc ;-):-)):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Té polévky jsem udělala velký hrnec na celý víkend, přidala jsem ještě hrst cizrny a protože mi bylo líto klobásky, tak jsem dala nakrájenou uzenou šunku-výborný:-!:-p Přidávám fotku a bodík letíííí:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Tak už mám nakoupený suroviny dám namočit fazolky a zítra bude mnamka:-*:-)):yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, to je moc zajímavá kombinace a začínám mít problém se orientovat v oblíbených. Samozřejmě tento recept už tam mám taky a posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Eli, moc dobrý nápad polívky, mi vždy chybí, mám pocit, že vařím pořád stejné.:yes: +

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, tak tyhle fazolovo-fazolkové kombinace přímo zbožňujeme:-)):-)) takhle jsem polévku ještě nedělala, takže v nejbližších dnech určitě bude u nás k obědu:yes::yes::-)) +

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Polévka vypadá mnamozně dostala jsem na ní velkou chut do konce týdne určitě udělám tu jsem nejedla ani nepamatuju:-p:yes::-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Stejně vařím fazolovou polévku i já, i s klobáskou, ikdyž jinou, zatím bez smetany, a také jsem ještě do ní nepřidávala čerstvé fazole, z těch jsem dosud dělala omáčky :-)Ale tato polévka mi voní až sem :-) Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elizo, tak už vím, jaká polévka bude o výkendu:-!já polévky přímo sbírám, jak je milujeme a tahle vypadá dost sytě, že by pomalu stačila s chlebíkem a hlavní chod by odpadl;-) Dávám boďana a nebudu ani čekat až jí uvařím:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)hnedle bych si dala:-p;-).Jen škoda že u nás je to neproveditelné;-(-důvod?Manžel nejí fazolky zelené a Vojtík zase barevné:-S.Jen já jsem normální;-)a jím všechno:-D.Tak se tedy,když mě bude honit mlsná,budu chodit dívat a kochat a přemýšlet o té krásné vůni a chuti,která z toho vychází:-*:-p;-).A i když u nás nebude;-(posílám boďku;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo