Yorkshire je největší tradiční hrabství v Anglii, které stojí za návštěvu, pokud máte rádi malebné uličky a historické stavby. Možná vám nabídnou Yorkshire pudding k pečenému masu, což může způsobit rozpaky, neboť anglický pojem „pudding“ neznamená v češtině vždy „pudink“. A co to tedy znamená?
Jedná se o pokrm ze 3 surovin – vejce, mléko, mouka. Takže můžeme říct, že se jedná o jistý druh křehkého pečiva či originální přílohy.
Bochánky hot cross buns patří k anglickým Velikonocům stejně jako mazanec a beránek k těm českým. Pečou se z kynutého těsta, mají ale zajímavější chuť díky koření a citrusové kůře. Velikostí a tvarem…
Jaké jsou počátky puddingu z Yorkshiru
Anglické hospodyňky nevěděly, co s tukem, který se vypekl během pečení masa. Spořivost jim nedovolila tuk nevyužít a tak je napadlo do tohoto tuku cca 25 minut před koncem pečení nalít výše uvedenou směs a než se pečeně dodělala, byla hotová i příloha.
Dokonalá postava, kterou se princezna Diana mohla chlubit, nebyla zadarmo. Přísně dbala na to, co jí. Ale i ona občas „zhřešila“ něčím sladkým. Možná neuhádnete, co to bylo!
Jak pudding servírovat
Yorkshire pudding můžete vytvořit jeden velký nebo mnoho menších a servírovat jej můžete, jak chcete. Může se objevit v předkrmu například s omáčkou, sýrem či uzeným lososem, dále jako příloha k masu či jako sladký dezert s tvarohovou, pundinkovou nebo marmeládovou náplní.
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.