Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Yorkshire pudding je typický pro anglickou neděli jako příloha k masu. Že je to podivná kombinace? To určitě ne
Pixabay

Yorkshire je největší tradiční hrabství v Anglii, které stojí za návštěvu, pokud máte rádi malebné uličky a historické stavby. Možná vám nabídnou Yorkshire pudding k pečenému masu, což může způsobit rozpaky, neboť anglický pojem „pudding“ neznamená v češtině vždy „pudink“. A co to tedy znamená?

Jedná se o pokrm ze 3 surovin – vejce, mléko, mouka. Takže můžeme říct, že se jedná o jistý druh křehkého pečiva či originální přílohy.

Článek z magazínu

Jaké jsou počátky puddingu z Yorkshiru

Anglické hospodyňky nevěděly, co s tukem, který se vypekl během pečení masa. Spořivost jim nedovolila tuk nevyužít a tak je napadlo do tohoto tuku cca 25 minut před koncem pečení nalít výše uvedenou směs a než se pečeně dodělala, byla hotová i příloha.

Jednoduchý recept na pudding z Yorkshiru

Potřebujete formu na muffiny, misku, šlehací metlu a kvalitní tuk, nejlépe takový, co se nepřepaluje.

  1. Troubu vyhřejeme na 190 °C.
  2. Do každého prostoru na muffin dáme tuk – buď cca 1 cm oleje nebo lžičku másla
  3. Formu s tukem vložíme do trouby na 15 minut
  4. V misce vyšleháme 4 vejce, 200 ml mléka a 200 g prosáté hladké mouky do hladkého tekutého těsta a vložíme do lednice
  5. Do vyhřátého tuku lijeme studené těsto po okraj formy.
  6. Pečeme na 175 °C 25 minut dozlatova.

Článek z magazínu

Jak pudding servírovat

Yorkshire pudding můžete vytvořit jeden velký nebo mnoho menších a servírovat jej můžete, jak chcete. Může se objevit v předkrmu například s omáčkou, sýrem či uzeným lososem, dále jako příloha k masu či jako sladký dezert s tvarohovou, pundinkovou nebo marmeládovou náplní.

Vyzkoušejte vepřové maso s cibulovou omáčkou a jako přílohu originální anglický Yorkshire pudding. Jistě všechny příjemně překvapíte.

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky