Celerovo-mrkvová polévka se šťouchanými bramborami

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 35 minut 2,5 litru35 Polévky 4 názory

Celerovo-mrkvová polévka se šťouchanými bramborami
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

1 celý menší celer i s veškerou natí
2 větší mrkve
Nyní v akci
několik vařených brambor (nejlépe když zbydou od nějakého jídla)
Nyní v akci
1 cibule
2 stroužky česneku
Vegeta (uzený vývar ze žeber nebo voda)
1 lžičku másla
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celer a mrkev si očistíme a nastrouháme, do uzeného vývaru, nebo vody dáme vyvařit nať z celeru, po 5-10 minutách jí vyndáme, přidáme nadrobno krájenou cibuli, plátky česneku a vaříme.

  2. Po chvíli dáme nastrouhanou zeleninu, přidáme 100% Vegetu universal( pokud jsme vařili v uzeném vývaru, nemusíme dávat), pak opepříme, dosolíme podle chuti a přidáme šťouchané brambory, které si dopředu uvaříme, nebo můžeme použít, když zbydou od jídla, než je použijeme, tak je našťoucháme.

  3. Ještě přidáme už bez vaření lžičku másla pro zjemnění a nakrájenou pažitku.

Poznámka

Polévka nejen, že má hezkou barvu pro oči, ale je silná, dobrá a absolutně nenáročná jak na čas, tak na vaření a nakonec i levná! Tak moc se mi ta svěžest celerové natě líbila, že jsem jí dala povařit a ostatní šlo samo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celerovo-mrkvová polévka se šťouchanými bramborami

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo