Roštěná marinovaná v dijonské hořčici

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: 20 min . 2 porce Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

400 g hovězí roštěné (2 plátky)
dijonská hořčice
sůl
pepř
olivový olej
zelené fazolky
trochu worcesterové omáčky
4 brambory
máslo
cibulka
kudrnatá petrželka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky vezměte a nasekněte na bláně asi 3x. Mírně osolte a opepřete, také jenom přiměřeně. Z obou stran potřete hořčicí a nechejte asi 0,5 hodinky v lednici.

  2. Připravte si brambory jak máte rádi: pečené, nebo hranolky a také zámecké jsou k tomu výborné. Ty musíte mít předem vařené.

  3. Na pánev nalijte trošku oleje. Zahřejte olej na vysokou teplotu a hned ty roštěnky do něj dejte. 2 minutky z každé strany. Stáhněte oheň, přikryjte pokličkou a ještě 3 minutky nechejte táhnout. Stáhněte z plotny, vypněte hořák a nechejte odpočívat, 5 minutek to stačí.

  4. Do výpeku přidejte několik kapek worcesteru. Ty čerstvé zelené fazolky určitě nechejte ve vařící vodě 3 minutky. A vhoďte do studené.

  5. Zámecké brambůrky : Uvařené brambory nakrájejte na čtvrtky (osminky) a dejte na pánev, kde se smaží na másle cibulka do sklovata. Prohřejte a přidejte kudrnku. Přihoďte fazolky, aby se také prohřály.

  6. Na talíř dejte brambory, navrch položte roštěnku a přidejte ty fazolky. Přelijte tou šťávou co zbyla v pánvi. Několik kousků opepřeného a osoleného rajčete se vedle brambůrků určitě hodí.

Poznámka

Vypadá to složitě, ale je to dobré a rychlé. Pikantní, ale neostré. Dívky, co umí fotit, určitě přidají foto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roštěná marinovaná v dijonské hořčici

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jéjej - polknu a chválím:yes::-D i foto je dokonalé:yes:

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    Elize děkuji za pochvalu i za fotečky .
    :-D

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes::-D:-Dkrásně napsané,:yes::yes: také Eliza krásně jídlo nafotila a mě tím velikou chuť přivodila:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Honzo.Lojzo:-K, je to báječné papání a já Ti za něj posílám bod (:-O teprve třetí:-/ ) a také pár obrázků, jak to u nás na talíři vypadalo. :-p Dobře se čteš a dobře se i vaříš.:-):yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    jů to bude mˇˇnamina,:-p:-p já dnes připravila podobné roštěnky do pomalého hrnce;-);-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jeníku,tak jsem se konečně dočkala,krásného čteníčka u Tvého receptíku,jen když to čtu,tak se sbíhaj sliny,musí to být dobrotka:-p:-p:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    rebeka:Ty jsi nejen kuchařka ,ale i veršotepec.:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    milý Jene, zní to skvěle;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: roštěná na hořčici roštěná s hořčicí roštěná minutka marinovaná roštěná roštěná recept hovezi na dijonske horcici roštěná jako minutka roštěnky na hořčici roštěná s dijonskou hořčicí dijonská hořčice recept vysoká roštěná recept hovězí vysoká roštěná recepty dijonská hovězí roštěná dijonská hořčice recepty marinovaná cibulka hovězí s dijonskou hořčicí roštěná marinovaná dobrá roštěná minutka z rostene hovězí maso s dijonskou hořčicí

Zapomněl/a jsem heslo