

Marinovaná roštěná s česnekem a olivami
Suroviny 4 porce
- 4 plátky nízkého roštěnce
- 1 lžička koření na steaky
- 4 stroužky česneku
- marináda:
- 2 žloutky
- 1 lžíce solamylu
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce teplé vody
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koření Adamovo žebro nebo podobné
- pepř
- sůl
- olej
- hladká mouka
- máslo
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, nařízneme na okrajích, posypeme směsí "Křehké maso", propícháme vidličkou a necháme pár hodin odležet.
Smícháme suroviny na marinádu (soli použijeme o něco méně, než jsme zvyklí - směs na křehnutí svaloviny je slaná) a maso do ní naložíme na 2-4 hodiny.
Opékáme na horkém oleji, hotové maso udržujeme teplé a do výpeku přidáme lžíci másla. Necháme ho rozpustit, vhodíme plátky česneku a poloviny oliv a jakmile se česnek rozvoní, přisypeme hladkou mouku.
Prosmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a dokončíme šťávu k masu. Dochutíme solí, pepřem, případně několika kapkami maggi.
Maso podáváme přelité česnekovo-olivovou omáčkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinovaná roštěná s česnekem a olivami
-
Jana Remkova: Koření křehké maso, nebo adamovo žebro mívají u stánků na tržišti, na poutích nebo ve městě. V hypermarketu byste je asi nenašla. Taky je mají u nás u řezníka. Doufám, že jsem poradila. Květa
-
Jana Remkova: Koření křehké maso, nebo adamovo žebro mívají u stánků na tržišti, na poutích nebo ve městě. V hypermarketu byste je asi nenašla. Taky je mají u nás u řezníka. Doufám, že jsem poradila. Květa
-
to je moc krásný recept, který na mě juknul z náhodných.. chvála bohu za ně
-
Eli, moc hezké
. Posílám osmý bodík.
-
Bože, Eli, to je krása, obojí - fotky a recept. Chtělo by to víc bodů.
-
-
Adamovo žebro jsem kupoval u báby kořenářky. V obchodě jsem ho neviděl.
-
Takže, můžu říct, že u nás v Albertu to koření "křehké maso" ani "Adamovo žebro" není
, holota jedna spořivá
. Mrknu se v Kauflandu a v Hypernově
-
Elizo, píšeš -" propícháme vidličkou " - doručuji zakoupit tenderizér http://reproplast.cz/kup-tenderizer-gurman.html?_I..., myslím, že funguje dobře, jsem s ním spokojená
-
No aj ja musím mrknúť na také korenie.Som dosť prekvapená a fakt to mäso lepšie zkrehne?
-
Eli, další krásný recept od Tebe a krásné fotky
-
Mňam, mňam, to musí být něco. Hovězí miluju-a tenhle způsob je super. Dneska sice odjíždím pryč, ale v pondělí hned vyzkouším. DÍKY:
-
Achich, Elizo, to vypadá jako náramná ňamina!
+
Jen olivy budu muset vynechat - manža je nemá rád, neví, co je dobré -
Elizo,mňam..
-
Kristova noho "Kotányi" ,to si musím fakt vzít brýle, to koření by snad mělo být i tady v Alberu
. Jsem slepýš obecný, hned zítra mrknu, už si to píšu.