Marinovaná roštěná s česnekem a olivami

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Hovězí maso 22 názorů

Suroviny

4 plátky nízkého roštěnce
1 lžička koření na steaky
4 stroužky česneku
marináda:
2 žloutky
1 lžíce solamylu
4 lžíce oleje
2 lžíce teplé vody
1 lžička kurkumy
1 lžička koření Adamovo žebro nebo podobné
pepř
sůl
olej
hladká mouka
máslo
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, nařízneme na okrajích, posypeme směsí "Křehké maso", propícháme vidličkou a necháme pár hodin odležet.

  2. Smícháme suroviny na marinádu (soli použijeme o něco méně, než jsme zvyklí - směs na křehnutí svaloviny je slaná) a maso do ní naložíme na 2-4 hodiny.

  3. Opékáme na horkém oleji, hotové maso udržujeme teplé a do výpeku přidáme lžíci másla. Necháme ho rozpustit, vhodíme plátky česneku a poloviny oliv a jakmile se česnek rozvoní, přisypeme hladkou mouku.

  4. Prosmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a dokončíme šťávu k masu. Dochutíme solí, pepřem, případně několika kapkami maggi.

  5. Maso podáváme přelité česnekovo-olivovou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 142 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaná roštěná s česnekem a olivami

  • sikulka7 sikulka7

    Jana Remkova: Koření křehké maso, nebo adamovo žebro mívají u stánků na tržišti, na poutích nebo ve městě. V hypermarketu byste je asi nenašla. Taky je mají u nás u řezníka. Doufám, že jsem poradila. Květa:-p

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Jana Remkova: Koření křehké maso, nebo adamovo žebro mívají u stánků na tržišti, na poutích nebo ve městě. V hypermarketu byste je asi nenašla. Taky je mají u nás u řezníka. Doufám, že jsem poradila. Květa:-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to je moc krásný recept, který na mě juknul z náhodných.. chvála bohu za ně:-K;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, moc hezké:-p:-p;-). Posílám osmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Bože, Eli, to je krása, obojí - fotky a recept. Chtělo by to víc bodů.:-)):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

  • Dooga Dooga

    Adamovo žebro jsem kupoval u báby kořenářky. V obchodě jsem ho neviděl.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Takže, můžu říct, že u nás v Albertu to koření "křehké maso" ani "Adamovo žebro" není:-(, holota jedna spořivá:-)). Mrknu se v Kauflandu a v Hypernově;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Elizo, píšeš -" propícháme vidličkou " - doručuji zakoupit tenderizér http://reproplast.cz/kup-tenderizer-gurman.html?_I..., myslím, že funguje dobře, jsem s ním spokojená :-)

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    No aj ja musím mrknúť na také korenie.Som dosť prekvapená a fakt to mäso lepšie zkrehne?

    Odpovědět

  • maris maris

    Eli, další krásný recept od Tebe a krásné fotky :yes::yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Mňam, mňam, to musí být něco. Hovězí miluju-a tenhle způsob je super. Dneska sice odjíždím pryč, ale v pondělí hned vyzkouším. DÍKY::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-OAchich, Elizo, to vypadá jako náramná ňamina!:yes:+
    Jen olivy budu muset vynechat - manža je nemá rád, neví, co je dobré:-))

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Elizo,mňam..:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kristova noho "Kotányi" ,to si musím fakt vzít brýle, to koření by snad mělo být i tady v Alberu:-//. Jsem slepýš obecný, hned zítra mrknu, už si to píšu.;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: marinované roštěnky jak naložit roštěnou krehke maso tenderizer marináda na roštěnou marinovaná masa tenderizer gurmán koření křehké maso jak naložit hovězí roštěnou marinované hovězí marinovaná roštěnka marinovaná žebra roštěná marináda marinovaná hovězí rostěná nalozit rostenou koření adamovo žebro maso s olivami roštěná na česneku marinovaný roštěnec roštěná

Zapomněl/a jsem heslo