Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená jatýrka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 195 kJ /
1 242 kcal
Bílkoviny91,38 g
Tuky77,03 g
Vláknina5,72 g
Cholesterol 2,55 g
Sodík 1,34 g
Sůl3,35 g
Sacharidy44,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odblaněná játra pokrájíme na kousky, pórek na kolečka, oloupanou cibuli na drobno. Krok 2: Slaninu pokrájíme na malé kostičky a krátce jí vyškvaříme. Pak přidáme máslo a cibulku, necháme jí zesklovatět. Přidáme játra, okmínujeme je, opepříme, přisypeme pokrájený pórek a za občasného míchání chvíli dusíme. Krok 3: Až játra pustí šťávu, přimícháme protlak, podlijeme troškou vody a dál dusíme doměkka. Přidáme masox, který dobře ve směsi rozmíchámne, poprášíme moukou a zase dobře promícháme. Krok 4: Budeme-li podávat na toastech, vydusíme dohusta. Jestli s rýží, přidáme ještě trochu vody a povaříme ještě asi 15 min. Nakonec směs osolíme.

Zveřejněno 7. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená jatýrka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLjp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená jatýrka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLjp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kuřecí jatýrka ládi hrušky, pecena kureci jatyrka, čína z jatýrek, kuřecí jatýrka na kmine, kachni jatyrka na toastu, kuřecí jatýrka na kmínu, jatyrka ve slanine lada hruska, láďa hrušk-recept na jatýrka ve slanině, recepty ládi hrušky-kuřecí jatýrka ve slanině, jatýrka v rajskem protlaku

Suroviny:
játra kuřecí, pórek, cibule, slanina, masox, mouka hladká, kmín drcený, protlak rajčatový, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu