Domácí chipsy s tvarohem

salmi Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hod PT1H00M Pro začátečníky 13 názorů

Přidat další fotografii
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

brambory (6 ks na jeden plech)
tvaroh
zakysaná smetana
jarní cibulka
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chipsy:Brambory důkladně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na tenčí plátky a vyskládáme na plech (můžou se lehce překrývat).

  2. Osolíme, pokapeme olejem, přikryjeme alobalem a dáme na půl hodiny do trouby na cca 180°C, aby nám změkly.

  3. Poté alobal sundáme a pod horkým vzduchem na cca 200°C dopékáme podle chuti cca 10 minut (kdo má rád pořádně křupavé, může nechat i déle, ale je třeba to důkladně hlídat, abychom to nespálili :)).

  4. Tvaroh: Smícháme tvaroh a zakysanou smetanu (pro zjemnění), dávám stejné množství obojího. J

  5. arní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k tvarohu a podle chuti osolíme a opepříme. Lze podávat jako přílohu k masíčku, já pro dnešek zvolila jen dušený špenát a volské voko a i tak to bylo výborné. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí chipsy s tvarohem

  • borovec borovec

    babiminka:
    Dnes jsem je udělala a byly vynikající.Mám z Lídlu posouvací plech(dá se nastavit velikost 129 Kč)s teflonovou úpravou a vůbec se nepřipekly.:-p:yes::-D

    Odpovědět

  • babiminka babiminka

    tohle taky dělávám avždy to bleskově zmizí!!!:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • idi idi(neregistrovaný)

  • salmi salmi(autor receptu)

    zrovna jsme se ségrou snědly celý plech :-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    úúúžasně jedlé foto:-K:-p;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • miccan miccan

    Takéto čipsy môžem kedykoľvek,mňam:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • medmic medmic

    Doporučuju příště při krájení nekrájet ale "loupat" na plátky škrabkou - případně i tou co je na struhadle. Supertenké čipsíky jedna radost.
    plus na brambůrek :)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Něco podobného dělám i na otevřeném ohni a brambory byly snězené jako první. Návštěva si ani masa nevšímala:-O

    Odpovědět

  • salmi salmi(autor receptu)

    fantazii se meze nekladou, mamka zas říkala, že by do tvarohu přidala ještě česnek, ale to už pak člověk nesmí jít nikam mezi lidi, to by byl oder :-D tyhle chipsy jsem si za poslední týden dělala 3x, je to hrozně návykové a chutná to i mýmu taťkovi, který je občas dost vybíravý :-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Další bramborová dobrota:-*:-p Co se týče chipsů, tak na nich těžce ujíždím. Musím se fakt hodně krotit:-8 Já bych je ještě lehoučce posypala grilovacím kořením od Vitany:-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo