Staříčkovy zemáky s česnekem

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Bramborová jídla 16 názorů

Suroviny

Asi kg nových brambor
sůl
kmín
koření na brambory
olivový olej
asi 6 stroužků česneku
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme je na tenčí kolečka do pekáče.

  2. Každou vrstvu posypeme hojně kořením na brambory, kdo solí málo, už nesolí, pokmínujeme a dále vrstvíme kolečka.

  3. Dáme do trouby asi na 200 stupňů, pokud možno horký vzduch. Během pečení brambory opatrně promícháváme, aby se nám moc nerozbily.

  4. Pečeme do růžova, pak vytáhneme a promícháme s utřeným česnekem, čím víc, tím lépe, Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Tento recept jsem tady chtěla dát před soutěží, aby nebyly řeči o jednoduchosti apod. Bohužel, jak víte, nešel mi internet a myslím, že je to fakt super večeře.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staříčkovy zemáky s česnekem

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    V receptu je česnek až po upečení.... Takže díky-dám ho před pečením ;)

    Odpovědět

  • Petra: No, ten česnek stratí pečením na síle. My ho máme rádi, tak ho dávám až po upečení brambor :-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dobrota, toho česneku tolik nemusím, ale brzo udělám :)

    Odpovědět

  • janakeslova@seznam.cz: podle smailíků fakt nevím, co si mám myslet. Pláč, smích, jazyk venku, palec hore, palec dole.. Tak co vlastně?;-)

    Odpovědět

  • janakeslova@seznam.cz janakeslova@seznam.cz(neregistrovaný)

  • savlinka savlinka

    JANI,TAKÉ JE DĚLÁM...jen je krájím na menší měsíčky a sypu je grilovacím kořením nebo vegetou:yes:a hlavně je peču na sádle

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Super brambuuurky Jani :yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Chutnalo a moc :-DAž som od radosti aj zabudla dať bod :-8ale už som to napravila :-)

    Odpovědět

  • Tak Ivano, já se koukám, co to mám na těch fotkách za kořenky a ony to nejsou moje fotky! :-)):-D:-)) Děkuji!!! To mám radost, že chutnalo;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tak takéto "zemáky" by som teda mohla jesť každý deň.:-DJednoduché ale výborné :yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jani, moje oblíbené :-)..Bodík..:yes:..Jen ten název koření mi také chybí. Mám doma jen koření na "Americké brambory pikantní". Zkusím zajít do Hypernovy a pokud tam bude, dám vědět.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    To koření mají v marketech,dnes jsem ho viděla v Kauflandu;-)je to sáček jako ostatní koření a je tam napsáno něco jako "koření na pečené brambory".

    Odpovědět

  • sidera sidera

    Právě v jednoduchosti je Jani ten vtip dobrého jídla. Nebavilo by mne stát celé dopoledne u sporáku a míchat a ochutnávat a dochucovat:-O. Já tam dávám česnek i cibuli a zapeču spolu s bramborami:-*. Posílám +bod:yes:

    Odpovědět

  • majdo, no, babo raď. Já jsem si ho koupila v Hypernově, ale ne jako v obchodě, prodávala ho tam jedna paní s mnoha kořeními a já neodolala. Ale jak vidíš na fotce, přesypala jsem si to do kořenky a sáček vyhodila:-(. Tak ti ani neřeknu, co obsahuje, ale určitě ho prodávají v obchodech s kořením a má fakt super chuť!!

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pecene zemaky zemaky v troubě zapékané zemáky pecene zemaky v troube zapecene zemaky koření na pečené brambory zemaky pecene v troube francouské zemáky recept pecene zemaky francouzké zemáky zapekany zemaky pečené zemáky a zelenina recepty na opekané zemáky opekané zemáky staříčkovy brambory francouzké brambory na víc spůsobů francouzké brambory z nových brambor brambory na vice spusobu pecene cele zemaky v troube recepty s zemakmi

Zapomněl/a jsem heslo