

Staříčkovy zemáky s česnekem
Suroviny
- Asi kg nových brambor
- sůl
- kmín
- koření na brambory
- olivový olej
- asi 6 stroužků česneku
Postup přípravy receptu
Brambory i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme je na tenčí kolečka do pekáče.
Každou vrstvu posypeme hojně kořením na brambory, kdo solí málo, už nesolí, pokmínujeme a dále vrstvíme kolečka.
Dáme do trouby asi na 200 stupňů, pokud možno horký vzduch. Během pečení brambory opatrně promícháváme, aby se nám moc nerozbily.
Pečeme do růžova, pak vytáhneme a promícháme s utřeným česnekem, čím víc, tím lépe, Podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem tady chtěla dát před soutěží, aby nebyly řeči o jednoduchosti apod. Bohužel, jak víte, nešel mi internet a myslím, že je to fakt super večeře.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Staříčkovy zemáky s česnekem
-
Podobně nám to dělám, musím pochválit, takhle je udělám musí to být vynikající.
-
V receptu je česnek až po upečení.... Takže díky-dám ho před pečením ;)
-
Petra: No, ten česnek stratí pečením na síle. My ho máme rádi, tak ho dávám až po upečení brambor
-
Dobrota, toho česneku tolik nemusím, ale brzo udělám :)
-
janakeslova@seznam.cz: podle smailíků fakt nevím, co si mám myslet. Pláč, smích, jazyk venku, palec hore, palec dole.. Tak co vlastně?
-
-
-
JANI,TAKÉ JE DĚLÁM...jen je krájím na menší měsíčky a sypu je grilovacím kořením nebo vegetou
a hlavně je peču na sádle
-
Super brambuuurky Jani
-
Chutnalo a moc
Až som od radosti aj zabudla dať bod
ale už som to napravila
-
Tak Ivano, já se koukám, co to mám na těch fotkách za kořenky a ony to nejsou moje fotky!
Děkuji!!! To mám radost, že chutnalo
-
Tak takéto "zemáky" by som teda mohla jesť každý deň.
Jednoduché ale výborné
-
Jani, moje oblíbené
..Bodík..
..Jen ten název koření mi také chybí. Mám doma jen koření na "Americké brambory pikantní". Zkusím zajít do Hypernovy a pokud tam bude, dám vědět.
-
To koření mají v marketech,dnes jsem ho viděla v Kauflandu
je to sáček jako ostatní koření a je tam napsáno něco jako "koření na pečené brambory".
-
Právě v jednoduchosti je Jani ten vtip dobrého jídla. Nebavilo by mne stát celé dopoledne u sporáku a míchat a ochutnávat a dochucovat
. Já tam dávám česnek i cibuli a zapeču spolu s bramborami
. Posílám +bod