

Sušené švestky a jablka v pečeném bůčku
Suroviny 4-5 porcí
- 1,5 kg vepřového bůčku vcelku
- 100 g sušených švestek
- 2 lžíce másla
- 2 kyselejší jablka
- 5 lžic strouhanky
- 3 mrkve
- 1/4 celeru
- 1 cibule
- 1 citrón
- 1 lžíce cukru
- sůl
Postup přípravy receptu
Na másle orestujeme cibuli, přidáme švestky a jablka. Po 5 minutách přidáme cukr, šťávu z citrónu a strouhanku.
V bůčku uděláme kapsu, osolíme, naplníme švestkovou směsí a spíchneme špízovými jehlami. Přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou zeleninu, zbytek směsi, stříkneme vodu a dáme do trouby na hodinu a půl na 200°C.
Poctivě podléváme a po půl hodině stáhneme. Nakonec maso vyndáme, zeleninu propasírujeme, maso nakrájíme, přelijeme šťávou a podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-včerejší pořad Babicovy dobroty..
Bůčku a surovin jsem dala samozřejmě méně, ale nechala jsem znění autora tak, jak bylo, protože ne každý vaří pro 1 osobu, jako já. Vyzkoušejte, budete chutí překvapení.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sušené švestky a jablka v pečeném bůčku
-
zerduška: díky za vyzkoušení. Já jsem měla jen kousek bůčku, takže jsem ho tak dlouho nepekla
-
Vyzkoušela jsem, je to super. Bůček jsem sice pekla skoro tři hodiny, ale na závěr byl šťavnatý a křehký zároveň. Druhý den při ohřátí byl ještě o fous lepší, protože se chutě prolnuly.
jako přílohu doporučuji brambosy s rýží a možná i nějaký kompot. -
Anna Kocikova:
díky
-
Tý jo
to je žraso
+13
Moc hezké
Jani,když jsem v televizi viděla upoutávu na"Master schef"tak mě po letícím talíři přešla na tento pořad chuťKdyž si toto dovolí s připraveným jídlem udělat porotce...
-
1974andrea:
no, já bych chtěla být takový chudák!
-
Jana Remkova:
Chudák Laďas, ty jsi teda
-
1974andrea: nene, mám taky ráda pořádně vypečený, jenže já to nejím-nesmím
, tak mi to asi bylo fuk
-
Jana Remkova:Já vím, že to píšeš sobě a ne mně, ale já mám ráda bůček opravdu hodně vypečenej, možná až moc
-
Jana Remkova: přiznávám se, že máš pravdu, mohla jsem to více upéct
-
Vepřo se sušenými švestkami a jablíčky je lahoda a ještě víc, pokud je to bůčíček
Pro mě více upéct
-
Vaclav: Václave, ale nikdo vám nebere právo na názor
. Nemám nádobí, o kterém mluvíte, mám pekáč po babičce, které je 91 let a jsem spokojená
-
Jani, krásný to máš!
-
rebeka: Naděnko,mylujy tipi jako Vi, dielate totyž žyvot úžasnie zábawnim
-
Vaclav: zapoměl.. se píše zapomNěl
-
rebeka: Poslouchejte Naděnko,to že umíte rusky,česky,neoprávnuje Vás hodnotit pravopis.Pokud to tady sleduji,tak jste to vy-babico-babičky,co upozornujete jiné,že to tady není o pravopisu,ale o vaření,a že každý má právo na svůj názor.Zapoměl jsem,že kdo chce s vlky žíti,musí s nimi výti. Nevím jak Čechách,no na Moravě máme i babičky,i báby,i stařenky...Doufám,babico-babičky,že máte minimálně jednu sadu hrnců doporučených Babicou.Tak dobře vaří,že musí nabízet hrnce,aby mu to vynášelo
HRNCE,PÁNVE,POKLICE,RENDLIČKY,KUPTE SI TO ŠIKOVNÉ BABIČKY. SUPER PEKÁČ,KASTROL I POKLICA,URČITĚ VAŘÍ V NĚM I JIRKA BABICA -on ho má zdarma