Hlíva s tofu na kari

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

2 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

200 g hlívy
200 g tofu bez příchutě
1 cibule
šťáva z poloviny limety
2 lžíce sójové omáčky
4 lžíce bílého suchého vína
3 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
1/2 lžičky kari koření
muškátový oříšek
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájíme na menší nudličky, osolíme a opepříme, vložíme do misky, zakapeme limetkovou šťávou, přimícháme sójovou omáčku a kari koření, dobře promícháme a necháme asi 15 minut marinovat.

  2. Na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli.
    Hlívu natrháme nebo nakrájíme na proužky, přihodíme k cibuli a chvilku podusíme.

  3. Po chvíli přidáme i odleželé tofu, zastříkneme vínem a přidáme několik strouhnutí muškátového oříšku.
    Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme.
    Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 73 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hlíva s tofu na kari

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo