Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Minutkový" vepřový řízek speciál

Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se rozplývaly na jazyku, je potřeba víc než jen koupit maso, obalit v trojobalu a osmažit. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých řízcích, zkuste postup v našem receptu, kterým se řídily už naše babičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (78×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 14 min Doba tepelné úpravy: 16 min bez doby odležení

30 min (14 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez doby odležení)

4. 10. 2012 17:08

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že řízky nejsou nic neznámého. Ale když se nám podaří uříznout hezký plát tak, že zařízneme do masa cca 3 cm, nedořízneme a druhý plát stejně široký uřízneme dokonce, rozklepeme do stran, máme řízek na celý talíř. Já dělávám řízky z krkovice, ale připravený z kýty a jen na másle chutná jako“vídeňský“a lehounce potřený pepřovou omáčkou je krásně křehký a šťavnatý.

Přílohu jsem dělala podobnou, co zde má uvedenou Marishttp://www.toprecepty.cz/recept/15310-dynovo-bramb...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 1. 2013 13:09

AniCiz:Aninko,v Hrašce doporučuji smažit všechno,co je hotové cca do 20minut.Když je to dýl,tak je obalovka nahořklá:-SUž jsem zkoušela různou zeleninu,žampiony,drůbeží játra i kuř.naložené maso:yes:Ale u vepř.řízků smažených pouze na pánvi to nebylo moc dobré:-)

AniCiz

6. 1. 2013 12:17

AniCiz

6. 1. 2013 12:17

:yes:je to skvost..zajímalo by mně,jestli by to šlo i s masem obaleným v Hrašce..:-S:-?:-?

nofrona

16. 10. 2012 18:16

Krasavec:-8:-p:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 10. 2012 09:47

Veronika.Hrozna:Moc jsi mě Verunko potěšila:-*a já Ti za vše děkuji:-)):-K:-K
K tomu"sloupnutému"obalu:-)Já mám klasický plynový sporák,ale toto se mi také někdy stane,že se obalovka ze spodu trochu odloupne:-/Ale na chuti to nic nemění:-pJá nechávám troubu zapnutou na plný výkon zhruba těch 20-30 minut,než tam něco strčím:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 10. 2012 20:27

Malinko se mi sloupl obal/mám novou troubu/ a já "trouba" jsem to asi nenechala dost napřed ohřát!Ale chuť vynikající ,toho sušeného česneku jsem dala jenom malou špetku mezi prsty na každý řízeček! Jinak česnek milujeme,ale neodvážila jsem se dát víc !
Příště klidně česnek přidám a s tím máslem opravdu chutná jako Wienerschnitzel !Pochutnali jsme si náramně ,takže bodík přidávám a nedělala jsem naposled ! :-*:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 10. 2012 12:50

Dana61::-)Bude mi potěšením;-):yes:
Díky všem:-K

Dana61

10. 10. 2012 11:58

joj, řízeček velikosti letiště:yes::-D vyzkouším dle tebe:-p

bara

7. 10. 2012 21:43

Hernajs, to jde. :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 10. 2012 20:31

Anna Kocikova: Děkuji !:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 10. 2012 19:19

Ivušo,Veroniko děkuji:-)):-K
Veru,omlouvám se za pozdější odpověď:-/dnes se mi to všechno nějak špatně a pomalu načítá:-//:no:Na ten"maxi řízeček"vyšla necelá polévková lžíce omáčky.Každý řízek se potře jen takovým slabým"filtrem"né moc:-!Když je té vrstvy více,tak má ta obalovka při dopékání tendenci se odlupovat:-STakže opravdu jen lehce potřít a ta hodinka na odležení stačí:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 10. 2012 16:21

Aničko:Kolik dáváš té omáčky na jeden "maxi" řízeček,já se kvuli řízku vypravila do Lidlu !;-):-D

Ivusa Ivusa

7. 10. 2012 15:39

:-Kteda Aničko,to je řízek jako Brno:-DMusím vyzkoušet,ty z vepřa máme nejradši.:-p:-D:-DA ta vychytávka s pepřovou omáčkou a troubou...:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 10. 2012 11:48

Moc Vám všem děkuji za milé a humorné komentře:-K:-K:-KJsem ráda,že řízek zaujal;-):-D

suslajda suslajda

6. 10. 2012 06:55

Ann parádní řízeček utřela jsem slinu poslala bod a jdu spát, neb jsem po noční:yes::yes:+23

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smažený vepřový řízek pohlreich vepřový řízek v trojobalu vepřový řízek vídeňský řízek podle pohlreicha smažený řízek vepřový v trojobalu jak správně smažit řízky jak správně smažit řízek jak ohřát řízek jak ohřát řízky rizek podle pohlreicha smažený vepřový řízek na másle veprove rizky v trojobalu trojobal na řízek vídenský vepřový řízek vepřový řízek na másle jak ohrat smazeny rizek řízek pro žlučníkáře trojobal na řízky jak nejlepe ohrat rizky jak nejlépe smažit řízky

Suroviny: kýta vepřová, sůl, česnek sušený, máslo, mouka hladká, vejce, strouhanka

TopRecepty.cz

"Minutkový" vepřový řízek speciál

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoWJ