Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevný dýňový "perník"

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 897 kJ /
2 604 kcal
Bílkoviny70,64 g
Tuky213,08 g
Vláknina32,76 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 354 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy85,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nachystáme si cca 100 g ořechů na spodní vrstvu – použila jsem vlašské a kokos, ale můžeme zvolit vlastně jakékoliv. Nasekáme je v mixéru nahrubo a přidáme k nim vrchovatou lžíci koření do perníku. Krok 2: Natlačíme na spodek formy, polijeme troškou oleje a vody a 20 minut zapečeme do zlatohněda (stejný postup jako zde). Krok 3: Dýni Hokkaidó pokrájíme na kousky a rozmixujeme. V misce rozpustíme kokosový olej, kokosové mléko, kakao, zbytek ořechů a perníkového koření. Můžeme lehce osladit – stevií, medem, javorovým sirupem. Krok 4: Polovinu dýně přidáme do této směsi druhou polovinu necháme neobarvenou. Tři vejce rozmícháme, cca polovinu dáme opět do hnědé části, druhou polovinu do samotné dýně. Krok 5: Obě náplně nalijeme na krustu - jednu po druhé nebo i cikcak. Pečeme v troubě cca na 200°C, dokud se „perník“ nezpevní. Necháme vychladnout do druhého dne.

Zveřejněno 6. 11. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevný dýňový "perník"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjDY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevný dýňový "perník"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjDY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

1974andrea::-D:-D:-D

Mně se ten recept líbí a třetí fotka se mi zdá ze všech nejlepší, na té nevidím nic nevábného, naopak;-):yes:

wow, to je slozeni! Zdravy, mozno dietni...?? Bod jasnej:yes:

Děkuji za rozmanité komentáře :-D Co se týká vzhledu.. každé jídlo při trošce fantazie vypadá "nějak" :) s tím se nedá nic dělat. Já většinou hodnotím spíš složení, takže jsem ráda, že se někomu recept líbí..

Mám hrozně ráda toprecepty, chodím tady hledat inspiraci pro vaření, ale nesnáším to věčné kritizování...:no: zrovna tento perník mě velmi láká upést. Táničko nic si z těch rejpalů nedělejte :-):-K

:-K Náhodou to vypadá skvěle! Dobrý a zdravý recept, jenže to nepochopí konzumenti barevných chemických dortíčků a jiných sr.ek:-!:-(( Rozhodně je to pro mne inspirace a děkuji autorce. Komu se recept nelíbí, ať ho nepřipravuje :-p:-))

Perník podle mě nevypadá vůbec špatně. A Určitě bude i chutný. A nafocený je taktéž dobře. :-K:yes:

:-O Přirovnání trefné, no hodně záleží na focení, tohle se vážně moc nepovedl, ale může chutit.To nemůžu posoudit.

aaadobromilo, já Tě s dovolením doplní.Vypadá to , jako když najdeš starého hřiba prolezlého červíky.:-))

Táničko nezlobte se, ale to vypadá prostě jako... No já nevim, nechlubila bych se tím no.

Tématické fráze:
pernik z dyne hokaido, perník z dýně, hokaido perník, dýňové dortíčky, perník s dýně hokaido, recept na pernil z dýně hokaido recepty, bezlepkový perník z dýně, perník z hokaido, dýnový perník bezlepkový, dýně hokaido perník, kokosový perník, dvoubarevný dýňový koláč, dýně hokaido recepty perník, dýňový olej recepty, pernik se stevii, dýně hokaido s medem, dýně hokaido s medem, perník z dýně hokaido, dýnový olej recept, bezlepkový dýňový perník

Suroviny:
dýně hokkaido, mléko kokosové, ořechy sekané, kakao, olej kokosový, vejce, koření do perníku

Přidat fotografie receptu