Paštika z drůbežích jater

Pomazánky Doba přípravy: 1 hodina (pro zdatnější) 14 názorů

Pomazánky Doba přípravy: 1 hodina (pro zdatnější) 14 názorů

Suroviny

300 g dobře očištěných "chlazených" drůbežích jater
1/2 cibule
50 g změklého másla (pokojová teplota)
1/2 KL sušeného tymiánu nebo 1 KL čerstvého, jemně posekaného.
1 stroužek česneku
na dochucení :
sůl
pepř mletý (prostě podle chuti)
mléko na namočení jater

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra ponoříme do mléka po dobu cca 30 minut, následně opláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Na pánev vkládáme část másla a po rozehřátí vložíme nadrobno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Vložíme rozmačkaný česnek, tymián a smažíme do doby, než česnek začne vonět.

  3. Játra, která vložíme do pánve s cibulí opékáme několik minut do doby, než přestanou být krvavá.

  4. Posléze je necháme vychladnout a poté je vložím do mixéru i se zbylou části másla a mixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a podle chuti i jiným kořením.

  5. Takto vytvořenou směs vložíme do nádobek a na povrch paštiky dáme lžíci roztopeného másla a necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Dobře roztíratelná je při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu Paštika z drůbežích jater

  • pavelk pavelk (autor receptu)

    Jsem rád, že vám opravdu chutná. Zrovna včera ji manželka udělala a dnešní snídaně nemá chybu.

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Tak jsem taky vyzkoušela tuto verzi paštiky a moc nám chutná. Nefotila jsem, protože jsme ji snědli hodně rychle, ale určitě jsem ji nedělala naposledy :-p:yes: Zasloužený bod posílám :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Výýýbornééé to bylo:yes::yes::yes:
    Dělávám prakticky totéž, akorát s vepřovým sádlem, kterého dávám asi 1/3 množství jater...
    Tady se mi zdálo toho másla málo :-O ale rcp jsem dodržel.
    Co se zdá bývá sen, a tato paštika s MÁSLEM je skutečně jako sen:yes::yes::yes:
    No, s troškou nadsázky říkám: Jinou už dělat nebudu!:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, vypadá to, že na rozdíl od komentáře spagetka: nemá tento rcp chybu;-)
    Zítra vyzkouším...

    Odpovědět

  • andreaPav andreaPav

    Dobrý den, nikdy jsem ještě nevkládala komentář k žádnému jídlu, ale dnes prostě musím. Paštika je dokonalá. Netušila jsem, jak je to jednoduché. Bodík udělen.:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Pavle a Tome, ochutnal jsem již pár paštik od kamarádů a kamarádek a téměř vždy chutnaly , každé trochu jinak ale vždy byly lepší než kupované i když nemohu zapomenour na játrový salám a játrovky(/takové malé bílé buřtíky se sádýlkem)vyráběné a prodávané cca před 25 lety. Ale pochvala dvou chlapů mne taky nadchla a já to vyzkouším jako vy. zatím +bodík 4 .

    Odpovědět

  • pavelk pavelk (autor receptu)

    Tom Beyk: Tome, pokud tomu je tak, jak popisuješ, jsem velice poctěn. I nám už nezbylo a tak zítra se jede opět nakupovat, ale pro změnu přidám místo tymiánu muškátový oříšek a dám vědět, jak jsem dopadl. A abych nebyl skoupý, i já ti dávám palec nahoru. :yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Jááá to tušil, jááá to tušil ale nikdy bych nevěřil, že může bejt paštika takhle dobrá:-p:-*:-p.
    Ani nevadilo, že játra byla mražená a že sem přijechala až z Brazílie. Jen jsem je po vyjmutí z mléka omatlal ve škrobové moučce aby se při smažení nerozpadla. Kdybych mohl znovu bodovat přidal bych ještě bodů pět;-):yes::yes::yes:. První nádobku jsme snědli s kmínovým chlebem hned, ještě nestačila úplně vystydnout.
    Ode dneška paštiky s Éčkama nekupuju:-//:-!

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    ja delam jenom z mraženych a je paštika vyborna:-p7

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla

    Diky, tak radsi koupim chlazene, zatim jsem delala pastiky jen z veproveho, takze se v om neorientuju. Kazdopadne, u nas to rozhodne vzdycky je o rychle spotrebe, nevydrzi do tri dnu ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    kokronilla: sice bys to mohla zkusit i z rozmražených, ale jen na rychlou spotřebu a chuťově to asi fakt nebude ono, ty mražený obsahujou obvykle moc vody, musela bys mít záruku svých kvalitních mražených jater

    Odpovědět

  • pavelk pavelk (autor receptu)

    kokronilla:V receptu je zdůrazněno " chlazená " proto že z rozmrazených to není ono, ale lze to.

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla

    To vypada velmi zajimave, jen mne docela zarazilo to maslo, co mam recepty na pastiku, vsude je uvedeno sadlo- inu Morava. Tohle urcite vyzkousim, jen nevim, jestli muzu pouzit i mrazena jatra, ktera rozmrazim? P oradi mi nekdo?

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Paštiku dělám z bůčku a kousku vepř. jater. Tohle se mi zdá velmi zajímavé a asi to bude i dobré.:-p:yes::yes::yes: Musím vyzkouěet.:-!

    Odpovědět

Tématické fráze: pastika z drubežích jater drubezi pastika domácí paštika z drůbežích jater paštika z drůbežích jater recept drůbeží paštika recept drůbeží paštika - recept paštika s drůbežích jater paštika z drůbežích jater recepty drubezi pastika recepty recept na drůbeží paštiku drubeží jatra paštika drubezi pastika z jater recept na pastiku z drubezich jater pomazánka z drubežích jater drůbežípastika paštika z jater drubeží paštika top recepty drubeží paštiky recepty drůbež.játra paštika -domaci paštika recept