Paštika z drůbežích jater

pavelk Kuchař: pavelk

Doba přípravy: 1 hodina (pro zdatnější) Pomazánky 14 názorů

Suroviny

300 g dobře očištěných "chlazených" drůbežích jater
1/2 cibule
50 g změklého másla (pokojová teplota)
1/2 KL sušeného tymiánu nebo 1 KL čerstvého, jemně posekaného.
1 stroužek česneku
na dochucení :
sůl
pepř mletý (prostě podle chuti)
mléko na namočení jater
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra ponoříme do mléka po dobu cca 30 minut, následně opláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Na pánev vkládáme část másla a po rozehřátí vložíme nadrobno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Vložíme rozmačkaný česnek, tymián a smažíme do doby, než česnek začne vonět.

  3. Játra, která vložíme do pánve s cibulí opékáme několik minut do doby, než přestanou být krvavá.

  4. Posléze je necháme vychladnout a poté je vložím do mixéru i se zbylou části másla a mixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a podle chuti i jiným kořením.

  5. Takto vytvořenou směs vložíme do nádobek a na povrch paštiky dáme lžíci roztopeného másla a necháme vychladnout.

Poznámka

Dobře roztíratelná je při pokojové teplotě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 185 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Paštika z drůbežích jater

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Jsem rád, že vám opravdu chutná. Zrovna včera ji manželka udělala a dnešní snídaně nemá chybu.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak jsem taky vyzkoušela tuto verzi paštiky a moc nám chutná. Nefotila jsem, protože jsme ji snědli hodně rychle, ale určitě jsem ji nedělala naposledy :-p:yes: Zasloužený bod posílám :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Výýýbornééé to bylo:yes::yes::yes:
    Dělávám prakticky totéž, akorát s vepřovým sádlem, kterého dávám asi 1/3 množství jater...
    Tady se mi zdálo toho másla málo :-O ale rcp jsem dodržel.
    Co se zdá bývá sen, a tato paštika s MÁSLEM je skutečně jako sen:yes::yes::yes:
    No, s troškou nadsázky říkám: Jinou už dělat nebudu!:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, vypadá to, že na rozdíl od komentáře spagetka: nemá tento rcp chybu;-)
    Zítra vyzkouším...

    Odpovědět

  • andreaPav andreaPav

    Dobrý den, nikdy jsem ještě nevkládala komentář k žádnému jídlu, ale dnes prostě musím. Paštika je dokonalá. Netušila jsem, jak je to jednoduché. Bodík udělen.:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Pavle a Tome, ochutnal jsem již pár paštik od kamarádů a kamarádek a téměř vždy chutnaly , každé trochu jinak ale vždy byly lepší než kupované i když nemohu zapomenour na játrový salám a játrovky(/takové malé bílé buřtíky se sádýlkem)vyráběné a prodávané cca před 25 lety. Ale pochvala dvou chlapů mne taky nadchla a já to vyzkouším jako vy. zatím +bodík 4 .

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Tom Beyk: Tome, pokud tomu je tak, jak popisuješ, jsem velice poctěn. I nám už nezbylo a tak zítra se jede opět nakupovat, ale pro změnu přidám místo tymiánu muškátový oříšek a dám vědět, jak jsem dopadl. A abych nebyl skoupý, i já ti dávám palec nahoru. :yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Jááá to tušil, jááá to tušil ale nikdy bych nevěřil, že může bejt paštika takhle dobrá:-p:-*:-p.
    Ani nevadilo, že játra byla mražená a že sem přijechala až z Brazílie. Jen jsem je po vyjmutí z mléka omatlal ve škrobové moučce aby se při smažení nerozpadla. Kdybych mohl znovu bodovat přidal bych ještě bodů pět;-):yes::yes::yes:. První nádobku jsme snědli s kmínovým chlebem hned, ještě nestačila úplně vystydnout.
    Ode dneška paštiky s Éčkama nekupuju:-//:-!

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    ja delam jenom z mraženych a je paštika vyborna:-p7

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla

    Diky, tak radsi koupim chlazene, zatim jsem delala pastiky jen z veproveho, takze se v om neorientuju. Kazdopadne, u nas to rozhodne vzdycky je o rychle spotrebe, nevydrzi do tri dnu ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    kokronilla: sice bys to mohla zkusit i z rozmražených, ale jen na rychlou spotřebu a chuťově to asi fakt nebude ono, ty mražený obsahujou obvykle moc vody, musela bys mít záruku svých kvalitních mražených jater

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    kokronilla:V receptu je zdůrazněno " chlazená " proto že z rozmrazených to není ono, ale lze to.

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla

    To vypada velmi zajimave, jen mne docela zarazilo to maslo, co mam recepty na pastiku, vsude je uvedeno sadlo- inu Morava. Tohle urcite vyzkousim, jen nevim, jestli muzu pouzit i mrazena jatra, ktera rozmrazim? P oradi mi nekdo?

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Paštiku dělám z bůčku a kousku vepř. jater. Tohle se mi zdá velmi zajímavé a asi to bude i dobré.:-p:yes::yes::yes: Musím vyzkouěet.:-!

    Odpovědět

Tématické fráze: pastika z drubežích jater drubezi pastika domácí paštika z drůbežích jater paštika z drůbežích jater recept drůbeží paštika recept drůbeží paštika - recept paštika s drůbežích jater paštika z drůbežích jater recepty drubezi pastika recepty recept na drůbeží paštiku drubeží jatra paštika drubezi pastika z jater recept na pastiku z drubezich jater pomazánka z drubežích jater drůbežípastika paštika z jater drubeží paštika top recepty drubeží paštiky recepty drůbež.játra paštika -domaci paštika recept