

Bratislavská vepřová panenka s máslovými noky
Suroviny 1 porce
- cca 200 g vepřové panenky
- 2 lžíce oleje
- 1 dcl smetany na vaření
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 30 g cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř
- citronová šťáva a cukr na dochucení
- Máslové noky:
- 200 g polohrubé mouky
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 1,25 dl mléka
- sůl
Postup přípravy receptu
Panenku nakrájíme na 2 cm plátky, lehce dlaní naklepeme, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji zprudka opečeme z obou stran dorůžova, maso vyjmeme na talíř a přiklopíme, aby bylo v teple.
Na výpek přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme vodou, asi 1 a 1/2 dl. Přidáme protlak, smetanu, provaříme, osolíme. Přidáme opečené maso, hrášek, kousek másla a ještě asi 2 minuty provaříme. Můžeme dochutit lžičkou cukru a lžičkou citronové šťávy.
Noky:
Z mouky, másla, vajíčka, mléka a trošky soli vymícháme tužší těsto, které pomocí dvou lžic zavařujeme do vroucí vody. Vaříme cca 8-10 min, vyndáme je z vody a polijeme trochou másla, aby se nelepily.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-recept na panenku..Kuchtik.cz-mnou upraveno
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bratislavská vepřová panenka s máslovými noky
-
Irule:
-
no to mě láká, to vyzkouším
-
-
Líbí se mi
a moc
-
Denisa: to nevadí, i takový dotaz je na místě
-
yanull: je tady tolik svíčkových a jedna je skoro stejná, jak ji dělám já
. Jen já přidávám malinko cukru do základu
...http://www.toprecepty.cz/recept/17013-mamincina-sv.... Ale 100 lidí-100 chutí
-
Jana Remkova:
Není nutné se omlouvat, to se může stát každému. Vymažte můj dotaz, už není aktuálny. -
Já když vidím noky, okamžitě se mi vybaví Jiří Kodet a Pelíšky, nevím, jak on by chválil, protože to byl "prudil", ovšem já za tento gáblík posílám 3. bodík
P.S. A za recept na skvělou svíčkovou bych se také přimlouvala, i když jsem jich také mnoho ochutnala, nejlepší, o které vím, dělá moje mamka, ale z ní by zastánce zdravé stravy trefil šlak. A také hodně záleží na kvalitě masa. -
Iness: jéé, Inesko, už néé, opravdu jsem si jistá, že holky to nemyslely zle!! I kritiku musíme umět pobrat, ne jen chválu a holky jsou zaregistrované, jsem ráda i za takové komentáře!! Jen chvála smrdí!!
-
Iness: to si nemyslela vážne ?!?
-
spagetka:Špagi to víš, to už je automatická reakce...
. Protože dobře vím, jak tady chodí. Ale je pravdou, že rýpající se nezapomenou první odhlásit
.
-
Iness:inesko, néééé nehledám chyby, i Janka to pochopila, ber to tak, že holt pod určitým názvem máme svý recepty, Jana písla svůj, beru, neodsuzuju
-
moc se mi to líbí, vč. ňoků
povedené jídlo, Jani -
Jana Remkova: Janka, za tú cenu by si si mala kuchára zapamätať na celý život
Môžeš mi písnuť tú tvoju sviečkovú? Tá aká je podľa receptu mi tiež nechutí
-
Jsem "noková", takže
a i omáčka se mi líbí, syn stejně mrkev nerad, takže recept schvaluju takhle