

Štika na slanině se zázvorem
Suroviny 4 porce
- 5 filetů štiky obecné
- 8 plátků slaniny
- kořen zázvoru
- česnek
- mletá paprika
- sůl
- kmín
- olivový olej
- máslo
Postup přípravy receptu
Filety ze štiky omyjeme, osušíme a osolíme.
V žulovém hmoždíři rozmačkáme s lžičkou olivového oleje na drobno nakrájený a oloupaný kořen zázvoru. Vytvořenou olivovo-zázvorovou směsí potřeme filety štiky jen tam kde není kůže.
Porce bohatě posypeme kmínem, poprášíme lehce mletou paprikou.
Na pánvi orestujeme do křupava plátky slaniny, které poté vyndáme. Do výpeku slaniny přidáme 3 kousky másla a položíme kůží dolů filety štiky. Na mírném plameni opékáme.
Následně porce štiky otáčíme tak, aby došlo k opečení ze všech stran. Během opékání přidáme na pánev rozříznutou paličku česneku, pro ovonění pokrmu.
Po opečení necháme ve výpeku na pánvi asi 5 minut odstát a jinak velmi suchá ryba natáhne lehce část výpeku do svého masa. Podáváme s čerstvě fritovanými chipsy z brambor.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Štika na slanině se zázvorem
-
Comb:
Děkuji
-
Musím uznat, že takovou lahodu jsem nejedl!!!
Nejsem "rybový", ale dostal jsem kus štiky a pátral jsem, copak s ní...
Váš recept je NAPROSTO úžasný!!!!
-
Tuto rybu bych mohla dělat vždycky
-
Tak dobrou rybi sem neměla ani nepamatuju
To bych mohla dělat každý den
-
můj první pořádný počin s rybou (když pominu rybí prsty na pánvi)...Nejlepší recept, jednoduchý, dostupný a výýborný! Samá chvála!
-
vypadá to lákavě zítra jdu skusit chytit štiku
-
Draku,super žvanec,jen tak dál,zaprášilo se po všem za chvíli,a všichni si to chválili
-
Výborný nápad, štiku máme rádi, posílám bod
-
Ryba se zázvorem je výborná, ještě slaninka - recept nemá chybu, jen mít tu štiku. Posílám sedmý bodík
-
Díky, to se musí ocenit, když Praha chválí Brno !!!
-
To bude vynikající, o tom není pochyb
...
-
Super recept
+6
-
Otto - super jako vždy
-
Otíku, rybička je vždy super!
-
Filety ze štiky jsem snad viděla v KAufu, mrknu, jinak