Siven pečený v bylinkách a dušený na jablkách a zelenině

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Ryby 26 názorů

Suroviny

2 kuchaní siveni
čerstvé bylinky:
rozmarýn
libeček
petrželka
estragon
koriandr,
máta
šalvěj
2-3 citrony ( nebo limetky )
1 stonek řapíkatého celeru
4 cherry rajčátka
máslo
1 jablko ( kyselejší, tvrdší )
bílé víno podle každého
voda na podlévání
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky necháme vcelku, citrony nakrájíme na čtvrtky, jablíčko nakrájíme na osminky. Bylinkami moc nešetříme, jejich vůně a chuť postačí na celkovou chuť, nemusíme pak moc solit ani pepřit.

  2. Kuchyňsky očištěným rybkám naplníme máslem vymazaná bříška vždy svazečkem bylinek a kouskem citronu.

  3. Ryby vložíme do pekáčku, obložíme jablkem, řapíkatým celerem, rajčátky a zbytky bylinek a citronů.

  4. Na siveny dáme malé kousky másla, jemně posolíme a zalijeme troškou vody a vína.

  5. Vložíme do rozehřáté trouby. Ryby zpočátku necháme přikryté alobalem, pak je již pečem rychleji. Doléváme vínko nebo vodu tak, aby ryby nebyly vysušené, aby tam bylo stále trochu šťávy. Nejlépe poznáme, že jsou rybky moc dobře upečené tehdy, když lze povytáhnout hřbetní ploutev, pak by rybí masíčko mělo být křehké a šťavnaté a i proto rybky radši častěji kontrolujeme při pečení.

  6. Po vytažení z trouby upečené siveny ještě jednou lehce potřeme kouskem másla a přelijeme šťávou.

    Poté hned podáváme, každý si pepř a sůl přidá až podle chuti na talíři.
    Podobně se dá tento recept použít na vekovnim grilu.
    Podáváme tmavý chléb nebo opečený brambor a kvalitní vychlazené bílé víno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Siven pečený v bylinkách a dušený na jablkách a zelenině

  • rebeka rebeka

    krásně upravená rybička:-p:-K:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • hanahcotton: ano,ano Hani díky:-K

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes:siven je moc dobrá ryba - je to ryba pstruhovitá ;-):yes:

    Odpovědět

  • :-)):-));-):-K díky nofrona:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    varilamyskakasicku:siven, nebo silven:-D:-D to je jedno, recept je krásný a to je důležité. Tak jak pojedeš o kolo tak ti nějakou tu rybku nachystám;-):-) i s ušákem:-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea: tak až ho chytíš, dej vědět:-)):-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Sivena jsem taky ještě nejedla a až si ho chytím, tak si ho taky sním:-)):yes:

    Odpovědět

  • nofrona: siven,ale já jsem obal vyhodila a pak jsem ho už nenašla, ale protože mám kolegyni Sylvu, byl pro mne prostě silven:-))ale jinak mohu jen doporučit,taky bych chtěla mít poblíž přehradu nebo nějakého rybáře, u nás by byl dobře zaplacen:-)):-))a hodně oceněn,mohl by chodit denně:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Kkrásná rybka:yes::yes:+9

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

  • Bahula Bahula

    Krásný receptík :yes::yes:+

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    varilamyskakasicku:Trochu si mě zmátla:-D:-D
    Sivena znám:-8, prodávají ho u nás na přehradě, tak není víkend co řešit. Díky za fajn receptík:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vendulka. vše souvisí se vším. My jsme měli naopak labužnickou lahůdku dnes a že svědci byli a mlaskalí vydatně. No, sivena jsme si dobře naplnili,pekli pod alobalem, v bylinkách, jablíčkách i v zelenince, sosem jsme často podlévali rybku,aby nebyla ani suchá,ani potopená ve vodě/neboť pak bývá právě blátivá, anbe zase moc vysušená,často jsme ji kontrolovali pak,když byla upečená,jako pstroužek, tak jsme ji ihned podávali, naopak byla tato rybka chutnější dnes než pstruh z minula. Na všem záleží, jak je ryba stará a celý proces pečení a složení ingrediencí a pomalé pečení za nestálého podlévání. 1OO lidí- 100 chutí, my rádi naopak zopakujeme. Pstruh u siven jsou oba moc dobří, ba dokonce oba mají něco do sebe, nedám na sivena dopustit,kdo ho již zde dělal, potvrdil.:-K

    Odpovědět

  • Vendulka Vendulka(neregistrovaná)

    Včera večer jsem měla podobnou úpravu sivena .Děs a hrůza .... výsledek byl dost blátivý - na pstruha rozhodně nemá.
    wenda.vendulka@seznamtiskali.cz

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

Předchozí 1 2

Tématické fráze: siven pečený v troubě úprava sivena siven na grilu siven v troubě siven recept kuchynská úprava pstruha jak upravit sivena ryba siven na zelenine siven arktický pečeny siven ryba silven siven arktický recept siven na másle siven uprava silven recept ryba siven siven recepty siven arktický recepty pečení sivena pstruh jeho kuchynská úprava