Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek

Ryby Doba přípravy: 30 minut 9 názorů

Ryby Doba přípravy: 30 minut 9 názorů

Suroviny 1 porce

Siven:
1 filet Sivena (cca 150 g)
3 lžičky olivového oleje
2 snítky tymiánu
sůl
pepř
Omáčka:
5 rajčat
1 šalotka
tymián
2 lžíce olivového oleje
1 dcl bílého vína
3 dcl smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filet ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme Sivena kůžičkou dolů asi 2 minuty, obrátíme a opečeme z druhé strany další 2 minuty. Siven je velmi křehký a doba pečení je proto krátká.

  2. Rajčata je vhodné udit v domácí udírně, nebo v hrnci s mřížkou. Na dno hrnce dáme piliny, nad ně na mřížku položíme celá rajčata a přiklopíme. Na ohni (na plotně) necháme 20 minut a odstavíme. Rajčata tak dostanou uzený nádech.

  3. Mezitím si na oleji orestujeme na jemnou nasekanou šalotku s tymiánem a zalijeme vínem. Necháme zredukovat, přidáme uzená rajčata a povaříme asi 5 minut. Přidáme smetanu a opět redukujeme na polovinu, nebo hustou omáčku. Poté vše dobře rozmixujeme a dle chuti dochutíme solí a pepřem.

  4. Filet ze Sivena s omáčkou z uzených rajčat podáváme nejlépe s bramborovým pyré a čerstvou zeleninou dle vlastního výběru.

Poznámka od kuchařky

Sivena můžete nahradit čerstvým pstruhem

Komentáře k receptu Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek

  • rebeka rebeka

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Petrsvetr, nějak jsme tě zapoměli uvítat;-), tak vítej u nás a pokud je foto z restaurace, je to pořád lepší, než okopírované z jiného webu;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Daniella O.:Přesně na to jsem poukazovala;-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Petre, recept je krasny, fotka take. Bodika posilam, ale nejak mi pripada, ze je to fotografie z restaurace....;-).

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    spagetka:To bílé bude asi bramborové pyré a to oranžové přes rybku bude omáčka;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na té fotce nějak tu omáčku nevidím, je tam cosi bílého, ale....

    Odpovědět

  • Petrsvetr Petrsvetr (autor receptu)

    za tu sklenici se omlouvám...klidně si tam domyslete třeba sodovku, snažím se jídla i fotit a tohle foto mi přišlo nejlepší, příště tu sklenici otočím zády nebo dám pryč uplně;)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Doufám,že to zase není reklama na Mattoni;-),nějak se mi to celé nezdá

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Ty blááho, siven.. :-p. To je strašně moc dobrá ryba, je pstruhovitá, malinká, výnikající!!! Ale bohužel je skoro k nesehnání, jak je siven americký vzácný. Kupuju ho v kolowratských rybníkách, v obchoďákách mají filety strašně drahé. V sádkách mě jeden siven vyjde na 30,- kč nejvíc. Fakt mňamozní rybka :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: siven recept filet ze sivena siven americký siven americký recept siven filet pečený siven siven recepty recept na siven africký uzená rajčata nejlepší siven siven se zeleninou siven americký recepty siven americký cena siven africký recept siven filety siven americký filety siven americky nejlepsi recept siven uzený cena siven a jídla uzené rajče