Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 518 kJ / 1 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,90 g |
| Tuky | 101,22 g |
| Vláknina | 30,80 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 7,55 g |
| Sůl | 18,78 g |
| Sacharidy | 64,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubokého hrnce do osolené studené vody dáme vařit očištěné plíčky, zeleninu a koření, které pro snadnější pozdější vyjmutí vložíme do takzvaného “vajíčka“ na sypaný čaj. Vaříme do změknutí plíček (Až nám krásně naskrz projede jehlice, nebo špejle. Já vařím ve velkém tlakovém hrnci 30 minut).
Krok 2: Až jsou plíce měkké, vše scedíme, plíčky necháme vychladnout, odstraníme trubice a maso nakrájíme na větší kousky. Odlijeme si množství vývaru dle toho, kolik přibližně budeme chtít omáčky.
Krok 3: Přidáme uvařenou zeleninu a ponorným mixérem rozmixujeme. Uvedeme k varu, volžíme nakrájené plíčky, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně, hořčici a na slabém plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme s kynutým, nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6yz
Moje poznámka
Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6yz
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
JanaPav před 6 minutami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 23 minutami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 11 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 12 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 13 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 14 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 18 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 18 hodinami
Tématické fráze:
plíčka na smetaně,
pličky,
jehněčí plíčka na smetaně,
hovezi plicka recepty,
kančí plíčka,
pajšl - plíčka na smetaně,
krůtí plíčka,
za jak dlouho zmněknou potraviny v tlakovém hrnci,
jak vypadají plíčka,
recept na pajšle,
vaříme plíčky,
rcp na pajšl,
klasické plíčka na smetaně,
řeznictví pajšl,
plicka na vine,
kančí plíčky,
plíčky v pomalém hrnci,
doba vaření plíček,
jehněčí plíčky na smetaně,
těšínské jatky - vepřové plíce
Suroviny:
plíce vepřové,
mrkev,
celer,
rozmarýn čerstvý,
pepř,
sůl,
zelenina,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
hořčice plnotučná,
sůl
Komentáře (14)
Moc Vám děkuji za Váš komentář a hlavně,za uvedení prodejen
Udělala jste mi velkou radost i tím,že vyzkoušíte tento recept ve vašem Buffetu na Kuřím rynku
Tady u nás ve Zlíně také nejsou k dostání
Díky za zájem i debatu ohledně pajšlíku
Ať žije pajšl s omáčkou !!!!!!!!!!!!
Jinak k tomu přidávání podobných rcp
Všem děkuji za zájem,komentíky i hodnocení
Nechápu, co dělají v podobných smažené plíčky, to s těmito nemá nic společného
ale ty je máš moc hezké na tom talířku
100 lidí, 100chutí