

Citrónový rýžový nákyp
Suroviny
- 3 varné sáčky do měkka uvařené (i mírně rozvařené) rýže
- 3 vejce
- citronová kůra z 1 citronu strouhaná
- 2-3 lžíce cukru moučky
- 1 tvaroh (já dala tučný)
- mléko dle potřeby
Postup přípravy receptu
Celá vejce vyšleháme s cukrem. Zvlášť smícháme tvaroh s mlékem, kůrou a rýží. Vše promícháme, vložíme do vymazané formy a upečeme ve vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Nákyp jsem ještě proložila troškou výborného jahodovo-brusinkového džemu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Citrónový rýžový nákyp
-
Dakujem za skvely recept, do nakypu som pridala aj ananas a bolo to uplne super skvele
-
Super,právě to ted peču:)nikdy jsem to nedělala.Přítel ale miluje sladký takže jsem to chtěla zkusit:))))))))))Udělala jsem to podle tebe jen jsem vysypala pekáček kokosem:)))jsem na to zvědavá
-
Uvařila jsem ho k dnešní večeři, už jsme ho dlouho neměli
a zas tak často ho nedělám. Mám ho s meruňkama a tu šťávu z kompotu používám místo části mléka na vaření rýže, aby nebyly zbytky.Dávám 2 žloutky, máslo, cukru ne moc a vanilkový cukr, ještě zamíchám sníh z bílků,vhodím nakrájené meruňky, promíchám a upeču. Když to není často, tak to přijde fakt k chuti
-
Marti, koukám, mám tam chyb, jak máku, tak se omlouvááám!Hrůza!
-
Jani, někdy zkusím udělat nákyp podle tebe, taky v tom nejsem zběhlá, kdysi hodně dávno jsem si na nákyp uvařila rýži v mléce a ten hrnec byl pak na odpis
a od té doby jsem na to ani nepomyslela, ale když by stačila chvilinka, tak bych to snad už nezvorala.
-
Jani, ráda věřím, to je přímo luxusní
-
maris, taky to dělám aspoň sem tam, ale tu rýži v sáčcích vařím tak polovinu času s jedním vanilkový, cukrem, pak vysypu do hrnce a přidám trochu mlíka a jen mlinko zavařím, rýže, jak známo dojde. Nechám odstavenou, nachystám si libovolné ovoce, dám vrstvu rýže do pekáčku, na to ovoce, zase rýži a pak většinou sníh s cukrem a dám zapéct.Ale samozřejmě, mohou být i ty žloutky. Není to pak, jak ze školní jídelny, fááákt!
-
U nás doma se taky nikdy nedělal, jedla jsem ho, bohužel, ve školní jídelně, kde rýžový nákyp = rozvařená rýže + tři studené červivé kompotované švestky. Od těch dob se mu vyhýbám, ale tím v žádném případě neshazuji recept, protože znám spoustu lidí, kteří ho taky přímo milují a tento vypadá víc jak dobře
-
Rýžový nákyp jsem nikdy nedělala a ani nejedla. Asi to nebylo u našich rodičů a prarodičů oblíbené jídlo. Já jsem ale zvědavá a zkusím to. Mléčnou rýži s jahodama od Müllera přímo Mülluju
-
Světlano, nákyp snese i daleko víc tvarohu, jestli ho máš ráda
, já jsem hlavně byla ráda, že se rýže nemusí vařit v mléce.
-
...to vypadá opravdu výborně...nikdy jsem nedělala rýžový nákyp s tvarohem...určitě vyzkouším...nezkoušela jsem, ale přesto za recept dávám jedničku
(dokážu si představit jak je výborný
)