Chlebové karbanátky

magdalenka Kuchař:

Ostatní 7 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

500-600 g staršieho chleba
Nyní v akci
cca 150 - 200 ml mléka
Nyní v akci
3 vejce
Nyní v akci
250 -300 g salámu - mäkká typu gothaj a pod.
Nyní v akci
cca 100 g úzená slanina nakrájaná na kocky
1/2 cibule - kocky
sůl
černý pepř
špetka majoránky
2-3 stroužky česneku
strouhanka na obalování
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kúsky chleba prelejeme mliekom, necháme vsiaknuť.

  2. Pridáme na vyškvarenej slanine udusenú cibuľu, nastrúhanú - pomletú salámu, vajcia a koreniny.

  3. Spracujeme a formujeme guličky, obaľujeme v strúhanke, smažíme na oleji.

  4. Chutia teplé i studené. Podávame s nejakým prívarkom (špenát, kel, struky, tekvica, šošovica a pod.), so zemiakovou kašou a pod.

Poznámka

Recept pridávam, nakoľko sa mi nezdá, že by tu už bol. Vyhľadávač mi ho neukázal. Samozrejme, som si vedomá, že ho väčšina kuchárov a kucháriek pozná v nejakej obmene. Ale snáď sa recept niekomu zíde.

Značne ma inšpiroval http://www.toprecepty.cz/recept/4429-bramboraky-ze...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chlebové karbanátky

  • adriana adriana (neregistrovaný)

    ja pridávam ešte hríby miesto salámy dávam sójové drobky a ovsené vločky :-p mňam

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    k.radulka, ja to nemám v žiadnom prípade od Přemka, nakoľko ho nemám šance vidieť. Mám to vlastne zrekonštruované na základe viacerých receptov....skúšala som aj viacero verzií, napr. aj s pridaním syra a tento recept sa mi zdal naj...Moja mamka o Přemkovi v živote nepočula a chlebové fašírky vyrábala tiež už pred pár desaťročiami...
    A platí to, čo píšem v poznámke...

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    jj to je z receptáře od Přemka :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Ja všade necpem špenát...hoci by to stálo za pokus...;-)
    Zelenina je zdravá...
    Zdravím!
    Magda

    Odpovědět

  • gmptop gmptop

    Majdalenko, a víš že sem to neznal, ale proč poráde všady cpeš ten špenát? :-(( Asi založím ligu za celosvětový zákaz špenátu ;-) Miloš

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Kdysi jsem dělávala/dnes nám chleba nezbyde :-D/.Jen jsem nenamáčela v mléce,ale v bujonu. A moc mi to chutnalo:yes::yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Magdalenko, mam moc rada recyklacni recepty:-8 A ten tvuj je perfektni na zuzitkovani starsiho hleba.:-K Bodik je tvuj:yes:2:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo