

Chlebové karbanátky
Suroviny
- 500-600 g staršieho chleba
- cca 150 - 200 ml mléka
- 3 vejce
- 250 -300 g salámu - mäkká typu gothaj a pod.
- cca 100 g úzená slanina nakrájaná na kocky
- 1/2 cibule - kocky
- sůl
- černý pepř
- špetka majoránky
- 2-3 stroužky česneku
- strouhanka na obalování
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Kúsky chleba prelejeme mliekom, necháme vsiaknuť.
Pridáme na vyškvarenej slanine udusenú cibuľu, nastrúhanú - pomletú salámu, vajcia a koreniny.
Spracujeme a formujeme guličky, obaľujeme v strúhanke, smažíme na oleji.
Chutia teplé i studené. Podávame s nejakým prívarkom (špenát, kel, struky, tekvica, šošovica a pod.), so zemiakovou kašou a pod.
Poznámka
Recept pridávam, nakoľko sa mi nezdá, že by tu už bol. Vyhľadávač mi ho neukázal. Samozrejme, som si vedomá, že ho väčšina kuchárov a kucháriek pozná v nejakej obmene. Ale snáď sa recept niekomu zíde.
Značne ma inšpiroval http://www.toprecepty.cz/recept/4429-bramboraky-ze...
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Chlebové karbanátky
-
ja pridávam ešte hríby miesto salámy dávam sójové drobky a ovsené vločky
mňam
-
k.radulka, ja to nemám v žiadnom prípade od Přemka, nakoľko ho nemám šance vidieť. Mám to vlastne zrekonštruované na základe viacerých receptov....skúšala som aj viacero verzií, napr. aj s pridaním syra a tento recept sa mi zdal naj...Moja mamka o Přemkovi v živote nepočula a chlebové fašírky vyrábala tiež už pred pár desaťročiami...
A platí to, čo píšem v poznámke... -
jj to je z receptáře od Přemka
-
Ja všade necpem špenát...hoci by to stálo za pokus...
Zelenina je zdravá...
Zdravím!
Magda -
Majdalenko, a víš že sem to neznal, ale proč poráde všady cpeš ten špenát?
Asi založím ligu za celosvětový zákaz špenátu
Miloš
-
Kdysi jsem dělávala/dnes nám chleba nezbyde
/.Jen jsem nenamáčela v mléce,ale v bujonu. A moc mi to chutnalo
-
Magdalenko, mam moc rada recyklacni recepty
A ten tvuj je perfektni na zuzitkovani starsiho hleba.
Bodik je tvuj
2